U SUBOTU U RIJECI

PULSKI ARSENAL NASTUPA NA OTVARANJU EUROPSKE PRIJESTOLNICE KULTURE: Četverosatni koncertni maraton rock glazbe uz Old Stars Rock Festival

| Autor: Tea TIDIĆ

Uz Arsenal, na Old Stars Rock Festivalu nastupaju Arcamivida, Lady Be Good, Grupa Pan, Grejs 1, ‘60 River Band, Midnight Band, VIS Šta da?, Kristali, Delta Snake&Lizards, Bad Vlad Bend, Norne & Spartaco, Bajok i prijatelji, Exodus, Grupa MI, Lavine, Superstary i Karamela

  

Ove subote u Rijeci se održava impresivan cjelodnevni program otvorenja Europske prijestolnice kulture. Na više od 30 lokacija u centru grada, održat će se više od 70 događanja za sve uzraste, ukuse i želje - nastupit će brojni glazbenici, DJ-i, dramski umjetnici, vokalisti, djeca, umirovljenici… što je u konačnici više od 500 izvođača!

Među brojnim riječkim glazbenicima, našao se i jedan pulski bend - riječ je o grupi Arsenal, koji će nastupiti na Old Stars Rock Festivalu, koji se održava od 21 do 03 sata u Operi/Teatru Fenice.

Za ovaj, "rokerski" dio, pobrinula je LP Rock, Udruga riječkih rokera 60-tih, a program predstavlja četiri sata rock glazbe u izvedbi rock bendova koji su 60-ih, 70-ih i 80-ih koji su bili aktivni na širem riječkom području. 

Najmlađi glazbenik ima 50, a najstariji 80 godina 

Dobro je znan status Rijeke kao rokerskog grada, a valja spomenuti da članovi LP Rock udruge okupljaju i u glazbene aktivnosti uključuju građane treće životne dobi, pa tako na ovom festivalu najmlađi glazbenici koji nastupaju imaju 50 godina, a na pozornici će zasvirati i 80-godišnjaci.

Uz Arsenal, na Old Stars Rock Festivalu nastupaju Arcamivida, Lady Be Good, Grupa Pan, Grejs 1, ‘60 River Band, Midnight Band, VIS Šta da?, Kristali, Delta Snake&Lizards, Bad Vlad Bend, Norne & Spartaco, Bajok i prijatelji, Exodus, Grupa MI, Lavine, Superstary i Karamela.

Inače, grupa Arsenal iz Pule je cover band sastavljen od iskusnih glazbenika. Repertoar Arsenala čine dobro znani klasici rocka - sviraju pjesme grupa kao što su Beatlesi, Stonesi, Creedensi, Bad Company, Free...

Članovi banda Arsenal, danas šezdesetogodišnjaci, svoja su prva glazbena okupljanja započeli 1976. kao gimnazijalci. Braća Marin (gitara) i Roberto Mihovilović (bas gitara) s bubnjarom Denisom Mikolićem u bandovima Ufo i Ping Pong obišli su gotovo sve pozornice Istre. Prilikom studiranja u Rijeci pridružuje im se gitarist Valter Šćulac te zajedno kroz band studentskog doma upoznaju i nešto riječkih pozornica. Klavijaturist Edo Krajcar, član je poznate glazbene loze Krajcar.

Glazbene vode odvele su Marina i Roberta s bandom Bandoleros na pozornice širom Europe - nastupali su u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Švedskoj, Finskoj... a Valter je stvarao vlastitu glazbu u bendu Stabilizacija. Denis je desetak godina bio najveći proizvođač palica za bubnjeve u Jugi - palice Gama koristili su i tadašnji najpoznatiji bubnjari, a 1994. godine s Lucianom Delbiancom i Igorom Štokovićem, kao trio Kravate ispjevao je i snimio svima poznatu pjesmu "Samo anđeli znaju kako je u raju". 

Rock'n'roll se voli bez obzira na godine

 Nakon više desetljeća glazbene tišine, stari su se prijatelji kao veterani okupili 2009. godine u Arsenalu i svakog ponedjeljka uživaju na probama te tri puta godišnje nastupaju za svoj gušt na mjestima pozitivnih vibracija.

S obzirom da je većina bendova iz Rijeke, zanimalo nas je kako se ovaj pulski rock sastav našao na programu Old Stars Festivala:

- Već niz godina surađujemo s udrugom LP Rock - Udruga riječkih rokera 60-tih. Naime, jednom prilikom sam pročitao članak o ovoj udruzi, te sam kontaktirao tajnika i fascinirala me njihova apsolutno pozitivna priča - oni okupljaju glazbenike kao i ljubitelje starog rocka u udruzi, te se svakog četvrtka nalaze u Botelu Marina, gdje najčešće svira bend uživo a ljudi dolaze na plesnjak i druženje. Sve su to stari rock bendovi, a kako i Arsenal svira takav glazbeni žanr, a inače sviramo nekoliko puta godišnje, to nam se činilo kao lijepa nova lokacija gdje bi mogli nastupiti. Svi iz Arsenala smo postali članovi njihove udruge, a oni su nas pak pozvali da nastupimo i na Old Rock Festivalu. Nisu svi bendovi iz Rijeke - osim iz Pule dolaze iz Osijeka, Zagreba, Šibenika, Kopra…, kaže Denis Mikolić, bubnjar Arsenala i direktor TV Nove.

Saznajemo i da će TV Nova snimati cijeli program Old Stars Festivala, koji će se emitirati u nekoliko epizoda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom