PIŠE Borka PETROVIĆ

Tko to krade po Štinjanu?

(Borka PETROVIĆ)

(Borka PETROVIĆ)


Štinjan, malo selo na rubu grada, zapravo prigradsko naselje Pule ponovno se našlo na meti lopova. Tata, razbojnika. U mjestu u kojem se svi poznaju i sve se zna mještanima nije promaknulo da je klupa koja se nalazi na putu prema uvali Zonca pripremljena za krađu. Netko je razbio beton kojim se klupa drži za zemlju, a maknuti su i metalni okviri kojima je bila dodatno učvršćena. Jer, klupe se po Štinjanu kradu redovito i ovo nije prvi put da su, preko noći, jednostavno isparile.

Naravno, sve je ovo dojavljeno meni, kao dežurnom novinaru u selu, a ja dalje o nemilim događajima obavijestila glavne u Mjesnom odboru koji su o tome obećali obavijestiti nadležne službe i upozoriti ih da se klupa valja (ponovno) još bolje učvrstiti. No, dok smo svi kao zjenicu oka čuvali klupu postavljenu na putu prema groblju i moru, u noći između ponedjeljka i utorka nestala je - klupa ispod crkve! U samom srcu sela, na kojoj su mještani redovito odmarali i dušu i noge.

Tko to krade klupe po Štinjanu i ne čini to prvi put? Netko si, po svemu sudeći, najprije dobro pripremi teren, a onda noću krene u pohod. Vjerojatno ih je više, barem dvoje, jer jedan ne može sam podići klupu, i vjerojatno imaju kombi ili kamiončić jer klupa ne stane u auto. Tko je on ili oni nitko ne zna, no ovaj bi tekst trebao poslužiti kao opomena - znamo da ste namjeravali doći i po onu klupu prema moru. Nemojte to činiti! Štinjanci su kivni, a o svemu će obavijestiti i policiju. Jer, danas je na meti klupa, a sutra tko zna što drugo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater