PROGRAM

NOĆ KNJIGE U LABINSKOJ GRADSKOJ KNJIŽNICI: Večeras susret s Velimirom Grgićem, u ponedjeljak s učenicima

Gradska knjižnica Labin svojim korisnicima nudi novu i digitalnu uslugu - mKnjižnica. Riječ je o aplikaciji pod nazivom Gradska knjižnica Labin za mobilne telefone s Android i iOS operacijskim sustavima koja olakšava komunikaciju korisnika s Knjižnicom

| Autor: Branko BIOČIĆ
Susreti će se održati na Gradskoj knjižnici Labin (Arhiva)

Susreti će se održati na Gradskoj knjižnici Labin (Arhiva)


U povodu Noći knjige večeras s početkom u 18.30 sati u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin održat će se predstavljanje knjige Velimira Grgića "Teorije zavjere 21. stoljeća". Velimir Grgić piše za vodeće magazine i portale u Hrvatskoj, uređivao je i vodio mnoge TV emisije, producirao reklame, glazbene spotove, dokumentarne i igrane filmove, a usto je i nagrađivani filmski scenarist.

"SvingeRaj" i "Jutro poslije Stvaranja"

Grgić je dosad objavljivao knjige o glazbi, filmu, društvenim fenomenima, popularnoj i azijskoj kulturi. "Teorije zavjere 21. stoljeća" njegova je 16. knjiga koje je zapravo mali, ali učinkovit vodič za snalaženje u suvremenom svijetu u kojem, očito, ništa nije onako kako izgleda, vodič za snalaženje za sve one koji o vremenu u kojem živimo žele dobiti (napokon) pouzdane i provjerene informacije.

Susret s autorom moderirat će urednik i nakladnik Neven Kepeski, dugogodišnji novinar i urednik različitih medijskih projekata. Sutra, u subotu, 23. travnja s početkom u 18.30 sati u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin održat će se predstavljanje knjiga "SvingeRaj" i "Jutro poslije Stvaranja" pulske autorice Auguste Benčić Ivančin. Prvi roman „SvingeRaj” autorica izdaje u vlastitoj nakladi u ožujku 2021. godine, a "Jutro poslije Stvaranja" u prosincu 2021., a do konca 2022. planirana je objava romana "Tigrasti dječak". Susret će moderirati Ana Černjul, a za glazbeni intermezzo zadužen je zbor Cantus PoPuli.

Nagrade učenicima

U sklopu programa obilježavanja Noći knjige, Gradska knjižnica Labin organizira i susret sudionika 1. natječaja za dječju kratku priču "Pikun" koji će se održati na Dječjem odjelu Knjižnice u ponedjeljak, 25. travnja s početkom u 14 sati. Iz knjižnice pozivaju sve učenike koji su poslali svoje kratke priče na natječaj da u pratnji roditelja, nonića, prijatelja ili učitelja prisustvuju Susretu na kojemu će se proglasiti autore triju najboljih priča i dodijeliti prigodne nagrade i to svima.

Neizostavno druženje s mladim autorima obogatit će svojim dolaskom izbornica radova, književnica za djecu i mlade Tatjana Pokrajac-Papucci. Iz knjižnice također mole roditelje sudionika natječaja da potvrde dolazak djeteta do ponedjeljka u 12 sati na broj telefona 852-257 ili osobno u Knjižnici.

Gradska knjižnica Labin svojim korisnicima nudi novu i digitalnu uslugu - mKnjižnica. Riječ je o aplikaciji pod nazivom Gradska knjižnica Labin za mobilne telefone s Android i iOS operacijskim sustavima koja olakšava komunikaciju korisnika s Knjižnicom. Uz pomoć ove aplikacije korisnici Gradske knjižnice Labin mogu pretraživati mrežni katalog Knjižnice, generirati svoj članski broj u barkod, pregledati kalendar događanja, produžiti rok posudbe, rezervirati građu, provjeriti posjeduje li knjižnica primjerak neke građe ili zatražiti pripremu literature za pisanje rada. Aplikacija sadrži i druge elemente koji su ključni za korisnike, kao što su radno vrijeme knjižnice, kontakte, poveznice na Facebook, Instagram, YouTube kanal knjižnice te platformu iBiblos. Također, sve obavijesti knjižnice, kao i najave kulturnih događanja, bit će korisnicima istoga trena dostupne na pametnim telefonima. Aplikacija se može preuzeti s Google Playa, App Store-a ili App Gallerya.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini