NOĆ KNJIGE 23. TRAVNJA

GRADSKA KNJIŽNICA LABIN: Bogat program na temu Ljekovita moć knjige

U Noći knjige predstavit će se originalni stripovi labinskih srednjoškolaca koji su nastali tijekom dvotjedne Zoom radionice izrade stripa, pod nazivom 'Stripovska republika', održane u povodu obilježavanja 100. obljetnice Labinske republike, pod stručnim vodstvom strip autora Vibora Juhasa

| Autor: Branko BIOČIĆ
Noć knjige u Gradskoj knjižnici Labin

Noć knjige u Gradskoj knjižnici Labin


Bliži se još jedna Noć knjige, manifestacija koja se, desetu godinu zaredom, organizira u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja). Jubilarna Noć knjige održat će se u petak, 23. travnja, a posvećena je temi "Ljekovita moć knjige". Gradska knjižnica Labin, kao i prethodnih godina, uključuje se u manifestaciju programima koji su prilagođeni aktualnoj epidemiološkoj situaciji i propisanim mjerama te će se odvijati, uglavnom, online.

Već u utorak krenuo je novi ciklus programa Prosudi i posudi! koji uključuje virtualne preporuke putem Instagrama i Facebook stranice labinske knjižnice.

- Novi citati naslonjeni na ovogodišnju temu spremni su za još jedno prosuđivanje te posuđivanje odabranih ljekovitih knjiga. Za naše najmlađe u Noći knjige spremna je i nova prigodna Zoomica - Pričaonica za djecu u sklopu redovnog programa poticanja čitanja 'Slušaj priču!'. Pričat će i čitati o Vuku koji mijenja raspoloženja sto na sat. Veselje, tuga, uzbuđenje, ljubomora… Kako ovladati svojim osjećajima i naučiti se smiriti, otkrit će se u petak u 17 sati (prijave na broj telefona 852-257). S velikim veseljem u Noći knjige predstavit će se originalni stripovi labinskih srednjoškolaca koji su nastali tijekom dvotjedne Zoom radionice izrade stripa, pod nazivom 'Stripovska republika', održane u povodu obilježavanja 100. obljetnice Labinske republike, pod stručnim vodstvom strip autora Vibora Juhasa, najavljuju iz Gradske knjižnice Labin.

Svi posjetitelji Knjižnice moći će razgledati i izložbu nagrađenih dječjih radova s likovnog natječaja "Rudarska baština Labinštine" realiziranog, također, povodom obilježavanja 100. obljetnice Labinske republike u organizaciji Grada Labina.

U Noći knjige posebno su pozvani svi potencijalni korisnici i oni kojima je isteklo članstvo u knjižnici da se upišu ili obnove svoje članstvo za upola manju cijenu. Akcija „Učlani se!“ s 50 posto popusta trajat će čitav petak, od 8 do 19 sati, i ne odnosi se na online upise ili obnove članstva. Kako bi se izbjegla nepotrebna zadržavanja na pultu, svi zainteresirani mogu unaprijed pripremiti svoju pristupnicu za upis/obnovu članstva, odnosno, preuzeti ju na mrežnim stranicama Knjižnice, ispuniti, potpisati i pri dolasku predati knjižničarkama. Djeca od rođenja do polaska u 2. razred osnovne škole ostvaruju pravo na besplatno članstvo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini