puo buje

Tamara Jadrejčić predstavlja "Kako prožvakati dan"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Foto Tamara Jadrejčić Facebook)

(Foto Tamara Jadrejčić Facebook)


Tamara Jadrejčić, koja živi na relaciji New York-Buje predstavit će knjigu "Kako prožvakati dan" u srijedu, 13. ožujka u 19 sati u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta Buje.

U razgovoru će, uz autoricu, sudjelovati i urednica Gordana Farkaš-Sfeci, a razgovor će moderirati Maja Klarić.

Knjiga sadrži maštovite recepte s kojima je autorica emocionalno povezana, no to je puno više od obične kuharice.

Autorica kroz kuhanje i hranu priča priču o životu, o drugim ljudima, o jedinstvenom i neponovljivom gastronomskom sazrijevanju koje većina nas prolazi i o svemu onome što nečiju kuhinju čini baš takvom kakva jest.

"Moje gastronomsko sazrijevanje jednostavno je i neponovljivo. Kao i vaše, uostalom.

Svi počinjemo promatrajući majku ili baku i pomažući im. Poslije, od savjeta braće i sestara, susjeda i prijateljica, iskustva iz restorana, članaka i knjiga, prelazimo u fazu isprobavanja".

- U ovoj knjizi "samopomoći" sakupila sam razmišljanja na teme koje su mi najbliskije, te ih nadopunila tekstovima napisanih proteklih godina i označenih crvenom bojom.

U njoj su spomenuti moji kuharski uspjesi i strahovi, moje najdraže (kućne) izjelice, prijatelji, hrana iz knjiga i filmova, iskustva s putovanja koja me uvijek potiču da se pitam o svojim predrasudama i ispravnosti svojih odluka. Uz svako poglavlje je predstavljen recept za koji sam posebno vezana, navodi autorica.

Tamara Jadrejčić rođena je u Bujama. Nakon završenog studija komparativne književnosti i talijanistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu počinje raditi kao novinarka u Vjesniku.

Godine 1992. odlazi u Rim, radi na talijanskoj televiziji i radiju te kao prevoditeljica. Tamara je godinama pisala za hrvatske i talijanske novine, a 2003. je dobila nagradu "Italo Calvino" za svoju prvu zbirku priča "Zarobljenici rata", koju je kasnije objavila i na hrvatskom jeziku, u izdanju izdavačke kuće OceanMore, 2008. godine. Inače, jedina je dosad dobitnica nagrade Italo Calvino kojoj talijanski jezik nije materinji. Sa suprugom i dvoje male djece 2004. odlazi u New York, gdje živi i danas. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum