klub-knjižara Giardini 2

Zanimljiv književni program za 8. mart: Predstavljanje nove zbirke autorice Lidije Deduš

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Snimila Sandra Šimunović/Pixsell)

(Snimila Sandra Šimunović/Pixsell)


U petak, 8. ožujka u 20 sati u Klubu-knjižari Giardini 2 u povodu Dana žena održat će se promocija zbirke "ja se zovem lidija deduš" autorice Lidije Deduš. Lidija Deduš rođena je 1977. godine, a živi, radi i piše na relaciji Varaždin – Zagreb. Autorica je triju zbirki poezije: "Apatridi i ostale čudne ličnosti" (Treći Trg, 2018.), "Ništa od najavljivanog kraja svijeta" (Treći Trg, 2019.) i "Razglednice iz prašnjave republike" (Jesenski i Turk, 2020.). Dobitnica je nagrada za poeziju, ali i za prozu.

- Protagonistica ove zbirke, lidija deduš, žena je u svojim četrdesetim godinama, žena koja živi sama, "običnim" životom, ima tri mačke, vježba jogu, u isto vrijeme obožava slatko i pokušava smršavjeti, prezire ponedjeljak i radi kao službenica u banci, razmišlja o životu, pita se postoje li drugačiji, možda čak i bolji ishodi, čvrsto zagovara svoje stavove, u slobodno je vrijeme u potrazi za savršenim muškarcem, a sve to dok se bori s anksiozno-depresivnim poremećajem.

Uz Lidiju Deduš smijemo se i plačemo, prepoznajemo sebe i osobe iz svoje okoline, u isto se vrijeme osjećamo moćnim i nemoćnim ženama, proživljavamo katarze, navedeno je u najavi. Razgovor će voditi Lara Osman-Grganja.


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum