MMC Rovinj

Predstavljena zbirka Vesne Petrić Terzić "Kunfini ot sanj"

| Autor: Aldo POKRAJAC
(Foto Aldo Pokrajac)

(Foto Aldo Pokrajac)


U Multimedijalnom centru Grada Rovinja priređena je promocija nove zbirke rovinjske pjesnikinje Vesne Petrić Terzić "Kunfini ot sanj". Autoričinu četvrtu samostalnu zbirku pjesama na žminjskoj čakavici predstavili su Josip Šiklić, tajnik Čakavskog sabora i izvršni urednik knjige, Nada Galant urednica, Tomislav Milohanić kao autor predgovora, David Ivić grafički urednik te sama autorica.

Josip Šiklić se osvrnuo na dugogodišnji rad Čakavskog sabora sa posebnim naglaskom na izdavaštvo. Naglasio je da je ovo četvrta zbirka poezije Vesne Patrić Terzić u izdanju Čakavskog sabora i pazinskog ogranka Matice Hrvatske u biblioteci Besedi drage za čije su izdavanje odgovorni predsjednik Čakavskog sabora Robert Matijašić i David Ivić. Urednica zbirke Nada Galant zahvalila je Vesni što joj je ukazala povjerenje da uredi njene pjesme, naglasivši da time autorica ostavlja mogućnost da se kroz iščitavane ulazi u pjesničku i umjetničku intimu autorice. Sedamdeset pjesama nastalih u posljednjih 25 godina svojevrsni je odabir pjesama koje su kroz dugi niz godina objavljivane u raznim zbornicima i panoramama. Koncipirana je u pet ciklusa, "Dušijo šinakoši", "Rakam od drači", "Šijalet modrini", "Kunfini ot sanj" i "Veroka te ima navar".

- Pjesma zapisana i čitana autonomno se otiskuje u vlastiti let. To je trenutak spoja, bljeska, susreta, unutarnje obasjanje, kada se osjeti da je nešto doslovno tvoje. Nadahnuće je često poput munje, šajeta koja te prostreli ili pljusak blagoslovljenog dažda, naglasio je autor predgovora knjige Tomislav Milohanić nastavivši:

"Knjiga izabranih pjesama Vesne Petrić Terzić proživljeno, promišljeno i emotivno crpi nadahnuće na nepresušnom vrelu djetinjstva i zavičaja kojem se čitavog života vraća. Taj sačuvani svijet sjećanja sjaji nutarnjim odsjajem, ispod nataloženih naslaga zbilje izbija i pulsira pozitivnom energijom, radošću i nadom. Autorica se zahvalila ekipi koja je sudjelovala u izradi zbirke. 


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum