(Ne)prihvaćen zahtjev za prijateljstvo i - za ljubav

Roman "Nina" ližnjanske spisateljice Marilene Dužman je najčitanije djelo domaćeg autora u pulskoj knjižnici

| Autor: Vanesa Begić
Marilena Dužman (Snimio Branko Biočić)

Marilena Dužman (Snimio Branko Biočić)


Knjiga "Nina" ližnjanske spisateljice Marilene Dužman najčitaniji je roman domaćeg autora u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici u 2023. godini.

Njezini romani su, kako vele iz istarskih knjižnica, oduvijek vrlo čitani i traženi, a piše romane o životu, situacijama i ljudima kojima smo okruženi.

"Gdje mi je psihijatrica?", "Opsidijan", "Slobodan pad", "Mrtav, a gladan", "Haker", "Momina knjiga recepata" i "Nina" neki su od romana koje potpisuje Dužman, po struci diplomirana ekonomistica.

Kako ističe, romane piše od 2017. godine, a zbog korištenja čakavštine u pojedinim romanima Općina Ližnjan joj je 2021. godine uručila nagradu za osobite uspjehe i postignuća u književnoj umjetnosti te promociji Ližnjana i ližnjanskog govora u svojim književnim djelima.

Naslovnica knjigeNaslovnica knjige

Dužman navodi da je dugo bila strastvena čitateljica knjiga, prije svega ljubavnih romana. Pisati je pak krenula sasvim spontano i slučajno, nakon što ju je prijateljica na to potaknula, kada joj je prepričavala knjigu koju je pročitala.

- Rekla mi je "kada već toliko čitaš, napiši i ti knjigu", i tako je sve to krenulo. Na početku nisam znala što očekivati, kako će to ići, krenula sam bez neke ambicije. Kada sam krenula pisati, misli su naprosto izlazile iz mene i rečenice ispunjavale ekran, kazala je ova autorica koja učestalo i putem društvenih mreža traži sugestije za kreiranje svojih romana, odnosno za odabir imena protagonista, njihovog zanimanje i drugih obilježja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater