"HAKER"

INTRIGANTNO DO KRAJA: Novi roman Marilene Dužman predstavljen u Medulinu

Iako se na prvi pogled možda čini da je "Haker" samo klasični ljubić, knjiga za čitanje ispod dekice, čitatelje očekuju iznenađenja. Intrigantna. Ima kriminalističku energiju iako ga ne bismo mogli nazvati kriminalističkim romanom. "Haker" je puno više od toga

| Autor: Maja ČERLJENKO
Marilena duzxman

Marilena duzxman


Promocija romana "Haker" ližnjanske vrlo literarno plodne autorice Marilene Dužman održana je u medulinskom Multimedijalnom centru 3mc.

Gdje mi je psihijatrica?

"Haker" je sedmi roman Marilene Dužman, a prvih šest nastalo je u periodu od samo dvije godine.

Marilena Dužman je diplomirana ekonomistica koja je dugo pisala skrivećki, ali prije dvije godine odlučuje ukoričiti svoje prvo djelo - "Gdje mi je psihijatrica?" koji joj donosi instant uspjeh. To je jedna od onih knjiga koja se ne ispušta iz ruku. Tu su i njenih pet ostalih knjiga: "Opsidijan", "Razgovori s ginekologom", "Slobodan pad", "Mrtav, a gladan" i "Skriveno srce".

Dužman u nekima ostaje u Ližnjanu, u našim krajevima, u drugima putuje po svijetu, a čitatelji s njom. "Haker" spada u drugu skupinu. Na prvi pogled možda biste pomislili da je to samo klasični ljubić, knjiga za čitanje ispod dekice, no imajte na umu da vas očekuju iznenađenja. Intrigantna. Ima kriminalističku energiju iako ga ne bismo mogli nazvati kriminalističkim romanom. "Haker" je puno više od toga.

Malo o radnji. Čisto da vas zagolicamo. Glavna junakinja dobiva videćeg pratitelja, a njemu je to zapravo kazna. Naime on je kriminalac. A ona je slijepa i piše kriminalistički roman i potreban joj je uvid u njegov svijet kako bi ga dovršila. Ima li on točno ono što je njoj potrebno, ne samo u smislu pisanja romana, te ima li zapravo i ona upravo ono što je njemu potrebno...

Dužman se ovdje kao i u prijašnjim romanima dala u veliko istraživanje - imala je i pomoć dvije slijepe žene. Sudjelovala je i u "Večeri u mraku", gdje čovjek iskusi kako je slijepim ljudima.

Romantika blago obojana erotikom, neprestani zapleti uz vješto utkane edukativne elemente. Naime, Dužman nas uvodi u svijet slijepe žene i pokazuje nam ga iznutra.

Ništa predvidljivo

Sve beta čitateljice oduševljene su knjigom, od koje su dvije slijepe, tako da je ta činjenica možda i najbolja preporuka za ovu knjigu. Niti jedna tijekom čitanja nije uspjela predvidjeti kraj - ništa predvidljivo. Intrigantno do kraja.

"Haker" je objavila sama autorica u vlastitoj nakladi. Urednica je Andrea Holi, lektorica Zlata Knez, dok je naslovnicu uz sugestije autorice oblikovao Tomislav Klemenčić. Ugodnu i veselu promociju, pravi odmor u ovo pandemijsko vrijeme, organizirao je Šantadur - centar tri udruge - Sakramenski, Format i Mutila. Promociju je moderirala vesela i energična Nina Žufić. Glazbeni gosti bili su Sunrise duo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of