U DVORANI KAZALIŠTA DR. INAT

SPRING COLLECTION BY ŠADONA: Cijena opsjednutosti ljepotom

Ovaj inatovski trojac kojeg čine Daša Krepkova, Vladimir Butković i Sabina Aličić Butković, koja je ujedno i redateljica, dok je Sandro Butković bio zadužen za ton i rasvjetu, ovaj put pozabavio se na svoj način temom mode, ali nije stao samo na tome

| Autor: Mladen RADIĆ
(Snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan Štifanić)


Pulski kazališni kreativni tim čiji su se članovi na letku nove predstave potpisali kao daŠA, vlaDO i sabiNA pojavio se preksinoć s novom predstavom "Spring collection by ŠADONA" u sjedištu Kazališta dr. Inat u Rojcu.

Ovaj inatovski trojac kojeg čine Daša Krepkova, Vladimir Butković i Sabina Aličić Butković, koja je ujedno i redateljica, dok je Sandro Butković bio zadužen za ton i rasvjetu, ovaj put pozabavio se na svoj način temom mode, ali nije stao samo na tome.

Kroz pokret

Predstava je održana unatoč tehničkim problemima koje se nije uspjelo otkloniti, što je publici prije samog početka u hodniku objasnio voditelj Inata Branko Sušac, no i da nije, nitko ne bi primijetio da nešto nedostaje. Izgleda da je trebalo biti više svjetla no i ovako je sve ispalo dobro, s jasnom pričom i porukom i usmjerenom ironijom, a sve to predstavljeno kroz pokret.

Foto

Kroz svijet mode i modela cilja se na opsjednutost društva i pojedinaca vanjskim izgledom, željom da se svoje tijelo stavi u neki premali okvir, željom da se uvijek bude u trendu i da se to pokaže, pošto-poto jer čemu biti lijep i atraktivan ako to nitko ne vidi, ako se nema s kime usporediti, ako se ne može samo zbog toga osjećati boljim od drugih? Mjera za uspjeh takvog pristupa, odnosno mjera za jačinu nečije reakcije je količina zavisti.

Kulinarski naturalizam

"Spring collection by ŠADONA" propituje i što je danas uopće ljepota, i sugerira da ta ljepota dolazi sa svojom cijenom i to tako što predstavu okreće prema nečemu što bi se malo u šali, malo u zbilji, moglo nazvati "kulinarskim naturalizmom" jer odavno nije dovoljno ukazivati na nečiji izgled, nego se treba gledati i u nečiji tanjur.

Foto

Ova je predstava svoje prvo predstavljanje imala nedavno na proljetnom dijelu festivala Treća koza u Ližnjanu gdje je bila kraća, svedena samo na modnu reviju, no autori su je poželjeli produžiti i dodati priču te smo tako dobili ovo što je izvedeno u subotu navečer, što opet znači da se radilo o premijeri.

S obzirom na jasnoću i direktnost, "Spring collection by ŠADONA" mogla bi steći širu publiku od one koja se okupila na trećem katu Rojca.

Foto

Nakon što je predstava preksinoć bila gotova, netko se mogao našaliti i pozvati okupljene da pogledaju finale Eurosonga koje se te večeri održavalo jer se sva ta ekstravagancija i kič uklapaju u narativni okvir "Proljetne kolekcije" pulskog tima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of