Klasična bajka vraća se u staro-novom ruhu

Ove veljače na daskama Teatra Naranča ponovno igra jedna od najpopularnijih bajki, adaptirana za modernu djecu

| Autor: Vanesa Begić
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Jedna od prvih predstava Teatra Naranča, »Crvenkapica«, koja je premijerno odigrana u proljeće 2012. godine, ponovno se vraća na daske Teatra Naranča sutra s početkom u 18 sati.

Adaptaciju i režiju potpisuje Majkl Mikolić, a u prvoj verziji, 2012. godine glumili su: Franka Hlubocki, Ariana Novak, Simona Tkalec, Ivona Bulešić, Lucia Mrđen, Lucija Roce, Katja Rabar, Luka Lušetić, Lucija Ravnjak, Kristian David Stanković, Slađana Kljajić, Lino Brozić, Ugo Korani i Luka Juričić.

Radi se o klasičnoj verziji poznate priče, malčice adaptiranoj, s puno songova, u trajanju od 40 minuta - tako da mjera bude taman pogođena za djecu i njihovu mogućnost koncentracije, naravno s neizostavnim happy endom.

U novoj predstavi igraju, u alternacijama, Ivona Blagajčević, Mathilde Vukosavljević, Majkl Mikolić, Luka Juričić/Irin Šime Rabar, Irin Šime Rabar/Bruno Pendić i Vlatka Rubil.

Riječ je o klasičnom tekstu obrađenome na suvremeni način (Baka, kako smo mogli saznati iz songova, gleda i »Larin izbor«), uz puno songova i veselog, dinamičnog scenskog pokreta.

Nakon odgledane premijere 2012. godine, zapisali smo da je to »poletna i vesela predstava, s duhovitim songovima (tekstove je napisao Luka Juričić) te izvrsnim glumcima. Likovi su prikazani na vrlo originalan način, koji je dopadljiv i odraslima, primjerice smotani Lovac koji srećom prije negoli zapuca pita tko je, ili pak Baka koja plešući i pjevajući nabraja sve bolesti od kojih »boluje«. Predstava se odvija ubrzano, ali slijedeći fabularnu nit te vrlo tečno«.

Ta je predstava, u obnovljenim verzijama i postavama već godinama na repertoaru Teatra Naranča, kao pravi klasik.

I, jedna digresija. Neki autori sada u autorskim knjigama, dakle ne u preradama, koriste mit i motiv Crvenkapice da bi upozorili na nasilje u digitalnom svijetu i na opasnosti koje vrebaju s mreže.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum