Popularna predstava s moćnom tematikom ponovo će igrati

Vraća se "Pocahontas" Teatra Naranča

| Autor: Vanesa Begić
Bogato zastupljen scenski pokret i puno plesa (Arhiva Glasa Istre)

Bogato zastupljen scenski pokret i puno plesa (Arhiva Glasa Istre)


U subotu, 20. siječnja s početkom u 18 sati u dvorani narančastih stolica Dječjeg kreativnog centra, Teatar Naranča će ponovno uprizoriti predstavu »Pocahontas«, koja je premijerno izvedena prije godinu i pol. Predstava u trajanju 40 minuta namijenjena je za djecu u dobi od tri godine naviše, no obzirom na priču, može biti primjerena jamačno i »zrelijima«.

Pocahontas (1595. - 21. ožujka 1617.), bila je kći američkog domorodačkog poglavice Powhatana. Poznata je to priča o sukobu između Indijanaca i engleskih doseljenika zbog razlika u vrijednostima. Između dvije zaraćene strane staje Pocahontas koja se zaljubljuje u jednog od doseljenika, Johna Smitha. Ona se u Virginiji udala za engleskog kolonista te zajedno s njim na kraju otišla u Englesku. Može li prava ljubav pomiriti dva svijeta te ukloniti sve zapreke koje im se nađu na putu, doznajemo u predivnoj, inspirirajućoj priči o Pocahontas.

Budući da se smatra jednom od najpoznatijih osoba među američkim domorocima, njezin je život poslužio kao inspiracija za brojna umjetnička ostvarenja.

Riječ je o predstavi uz bogato zastupljeni scenski pokret, puno plesnih trenutaka, uz glazbu Sandra Lučića, te scenografiju i koreografiju Valentine Ferlin-Živić, uz maštovito osmišljene vizualne efekte i boje. Priča je to o ljubavi i spajanju, sjedinjenju dva različita svijeta, a »Pocahontas« je posebno bila poznata u svojoj animiranoj verziji, koja je snimljena godinama unazad.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of