Novi premijerni naslov "Naranče"

FOTO / "Orašar": Klasična božićna priča prožeta humorom

| Autor: Vanesa BEGIĆ


Sasvim poseban ''Orašar'' je onaj Teatra Naranča koji je premijerno izveden večeras u čak dva popunjena termina u dvorani narančastih stolica Dječjeg kreativnog centra. Dok je protekla premijera ovoga Teatra, održana prije dva tjedna, ''Tarzan'' bila raskošno scenski osmišljeno djelo, 'Orašar' je manje forma, ali ne zato i manje dopadljiv.

U nešto više od pola sata trajanja, primjereno najmlađima, uz podosta neverbalne glume, gegove, smijeha, simpatičnih dosjetki, ispričana je već tradicionalna, poznata blagdanska priča s općepoznatim porukama o dobroti i nesebičnosti.

Riječ je o svojevrsnom blagdanskom klasiku, koji je i na raznim pulskim pozornicama imao po nekoliko uprizorenja. U Narančinoj verziji dodatna komponenta je duhovitost, sa simpatičnim aluzijama na neke aspekte/teme iz današnjice, što je u više navrata nasmijalo ne samo djecu, već i njihove roditelje.

Radoznala i simpatična djevojčica Klara, Orašar, njezina sestra Mara, pa i Djed Mraz, blagdanski ugođaj, zavrzlame koje onda dobivaju neizbježan sretan kraj, nižu se u ovoj predstavi gdje su razigrani dijalozi najjača karika.

Majkl Mikolić, Mathlide Vukosavljević, te Vlatka Rubil i Gea Gallo – svaka u jednoj izvedbi u prigodnim kostimima koje je kreirala Valentina Ferlin-Živić prikazali su ovu atemporalnu priču u dobrom raspoloženju. Iz Narančine škrinje ideja, to nije sve za ovaj Advent, uskoro stiže još jedna prigodna kraća forma.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum