Posebno priznanje "Levan Beach Hotelu"

12. Bobijevi dani: Nagrada za predstavu pulskog INK-a

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: INK)

(Foto: INK)


Josip Bobi Marotti, jedna od najistaknutijih ličnosti hrvatskog glumišta, jedan od utemeljitelja kazališta Gavella, izvanredan pedagog, veliki glumac i komičar koji je od 1986. redovito s velikim uspjehom nastupao u predstavama Glumačke družine Histrion pokazujući veliku ljubav prema komediji, svoju je posljednju ulogu u Histrionima odigrao 2010. godine. Uspomeni na tog iznimno duhovitog i dragog čovjeka čiji je rad na predstavama veseljem obogaćivao čitav ansambl, Histrioni su posvetili Festival komedija Bobijevi dani smijeha kojim ove godine već dvanaesti put otvaraju svoju sezonu.   

Ocjenjivački sud 12. Bobijevih dana smijeha u sastavu: glumica Ankica Dobrić, predsjednica, predstavnik publike Branko Babac i redatelj Ivan-Goran Vitez izražava zadovoljstvo brojnošću i kvalitetom prikazanih predstava koje su privukle velik broj gledatelja pokazujući kako su, u teškim i dramatičnim vremenima, radost i zadovoljstvo koje ova vrsta teatra donosi posebno važni. Oni koji su u tome imali najviše uspjeha zaslužili su četiri ravnopravne nagrade i tri posebna priznanja. 

Prvo od tih priznanja dodjeljuje se produkciji Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula "Levan Beach Hotel" Michaela i Susan Parker, u režiji Jasminka Balenovića. "Iznimno poletan mladi ansambl Istarskog narodnog kazališta čini ovu komediju gledateljskim užitkom, a poseban joj šarm daje i prijevod na istarsku čakavicu kojom se ističe hrvatska lingvistička šarolikost", navedeno je u priopćenju. Djelo je na ližnjansku inačicu čakavice prevela Marilena Dužman.

Glume Irena Tereza Prpić, Valter Roša, Linda Kliman, Romina Vitasović Lučić, Vini Jurčić, Dominik Dolenc i Luka Mihovilović.

Balenović je i autor scenografije uz Gorana Šaponju, kostimografkinja je Desanka Janković, autor glazbe Teodor Tiani, oblikovatelj svjetla Dario Družeta, a za scenski  pokret bila je zadužena Andrea Gotovina. Inspicijent je Manuel Kaučić, voditelj tona je Miodrag Flego, tehničar rasvjete i tona je Bruno Legović, pozornički radnik Nicholas Brian Mišović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum