večeras u ink

"Odlazak u... tišinu...": Pino Ivančić obilježava 50 godina stvaralaštva

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


"Odlazak u… tišinu…" program je kojim će večeras u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula Josip Pino Ivančić obilježiti 50 godina stvaralaštva.

- Mozak formira sadržaje više mogućih rješenja upijajući drugačije strategije komunikacije. Ondje sadrži pohranjena sjećanja, titraje i spaja s ciljem zaštite, ali je to zakašnjeli čin. Istovremena komunikacija materije i memorije, paradoksalno, afirmira život, ali i prolaznost, bljedilo sjećanja.

Ta dva sjedinjena narativa uspostavljaju komunikaciju odbačenog u odnosu na trend koji odbacuje proizvoljnim kriterijima, upitne prakse marginalizacije, podređivanja jednom njegovom aspektu sustavnog zanemarivanja… fizička poezija tijela i nepravilan ritam vibracija…, navedeno je u najavi ovoga programa.

Josip Pino Ivančić na alternativnoj kulturnoj sceni poznat je još od početka sedamdesetih godina kada ulazi u krug konceptualaca i performera i u to vrijeme s prijateljima stvara mental spirit music.

Pod utjecajem njemačkog avangardnog umjetnika, teoretičara umjetnosti, kipara i slikara Josepha Beuysa započinje proces stvaranja tzv. "socijalne skulpture", čime već tada pripada nevelikoj skupini konceptualnih umjetnika koji su angažirano propitivali socijalistički vrijednosni sustav, ponajprije smisao rada i poziciju radnika.

Ivančić je od devedestih do danas realizirao niz provokativnih izložbi i performansa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of