nova premijera Teatra Naranča 

Predstava "Tarzan": Vizualno moćno ostvarenje 

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Teatar Naranča)

(Foto: Teatar Naranča)


Kada gorilu Kalu sudbina odvede do osamljene kolibe u opasnoj džungli Afrike, njen se život zauvijek promijeni, ali ne samo njen već i život bebe koju je spasila. Beba, Tarzan odrasta uz gorile i iako drukčiji, misli da je jedan od njih.

Ali što kada Tarzan sretne ljude, što kada sretne Jane i kada se dva svijeta spoje u jedan. Ovaj klasik nanovo kazuje priču o ljubavi i prevladavanju razlika. O spajanju naizgled nespojivog. A sve to zahvaljujući ljubavi. 

Najkraći je to sažetak predstave Teatra Naranča ''Tarzan'', koja je premijerno odigrana u subotu navečer u dvorani narančastih stolica Dječjeg kreativnog centra i za koju se tražila stolica više.

(Foto: Teatar Naranča)(Foto: Teatar Naranča)

Treba kazati da je predstava vizualno iznimno atraktivna - goleme lutke gorile autorice Marije Pletikosić djeluju itekako sugestivno i izvrsno se uklapaju u tijek radnje, a cijela je pozornica poput prave džungle, što je djecu ostavilo bez daha kada je predstava započela, a što su dočarale Valentine Ferlin-Živić i Vlatka Rubil scenografijom. Ferlin-Živić se pobrinula i za kostime.

Po vizualnoj komponenti, predstava je jaka i moćna, poput klasika od prije koje godine iz riznice ovoga kazališta. S time da se sada – s ogromnim lutkama, otišlo korak dalje. Uloge su tumačili Matko Buvač, Mathilde Vukosavljević, Majk Mikolić, Vlatka Rubil i članovi dramskog studija Teatra Naranča. 

Priča je uglavnom ona klasična, zahvaljujući prilagodbi Katje Rabar i u režiji Majkla Mikolića, s istaknutom didaktičkom porukom i općeljudskim vrijednostima, a da djeci bude zanimljivo i zabavno. Sudeći po dugom aplauzom i povicima, najmlađima se predstava svidjela. 

Nakon predstave, bila je tu maskota Naranče – Nari uz iznenađenja. Do kraja godine Teatar Naranča priprema još dvije prigodne blagdanske predstave za najmlađe te gostovanja po Istri i šire.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater