Forma odslikavanja

Fanita Barčot-Nikolac izlaže u Batani

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Foto Fanita Barčot-Nikolac)

(Foto Fanita Barčot-Nikolac)


Riječka autorica Fanita Barčot-Nikolac predstavlja se rovinjskoj publici samostalnom izložbom fotografija: "Forma odslikavanja" u Photo Art Gallery Batana Rovinj, u organizaciji Centra vizualnih umjetnosti Batana Rovinj. Otvorenje izložbe će se održati večeras u 20 sati.

- Umjetnost odslikavanja nije u izmišljanju novih svjetova, već u otkrivanju fascinantnih aspekata onoga u kojem žive. U ovim fotografijama, koje su na određeni način na rubu magičnog realizma, ne vidimo mehanizme koji stoje u pozadini zbivanja. Prisutna je samo koordinacija elemenata slike i stvari, naznaka onog što je bio poticaj za odslikavanje stvarnosti. Tijelo je tamnica duše, naučavao je grčki filozof Platon. Ovdje, na fotografijama sve je tiho, diše se samo nakratko. Dah je uzdah, uzdah je emocija. Za omamljenost iz koje ima buđenja nikada nam se ne nudi objašnjenje.

Očita je senzualnost njenih fotografija, udaljenost, intimnost - uvjerljivo je prikazano kao emotivna snaga koja izbija iz njenih fotografija, napisao je Ivica Nikolac. (

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini