OKUPLJANJE NAKON 38 GODINA

To je naš 8.b razred


Ispred Osnovne škole Vidikovac u Puli zatekli smo generaciju osmaša iz 1980. godine. Zadnji put su se okupili prije 23 godine, kažu, a u prvi razred su krenuli 1972., tada u OŠ "43. istarska divizija".

- U siječnju ove godine na fejsbuk stranici "Puljani i neka prohujala vremena" objavila sam sliku svog 8.b razreda. I krenulo je - lajkovi i telefonski pozivi, prijedlog da se nađemo 5. svibnja u 17.05 sati ispred škole na stepenicama gdje smo se prvi put fotkali. Osnovali smo fejsbuk grupu "B razred" i nestrpljivo čekali da se vidimo nakon 38 godina od završetka osnovne škole, priča nam Davorka Krvopić, jedna od inicijatorica okupljanja kolega iz osnovnoškolskih klupa.

Online je online, ali susret uživo ništa ne može zamijeniti. Ispred škole izgrlili su se, izljubili, fotkali, prošetali oko zgrade koja je, nažalost, bila zatvorena i nastavili druženje u jednom pulskom restoranu. "I bilo je predivno. Nekad djeca, danas smo odrasli ljudi koji cijene prave vrijednosti, iznad svega porodicu. Liječnici, profesori, inženjeri, odvjetnici, poduzetnici, službenici, prodavači... Došli su naši dragi koji žive u Rijeci i Italiji, nas dvadeset. Druženje je potrajalo do zatvaranja restorana, punih sedam sati. Vrijeme provedeno u ugodnom društvu, smijehu, prisjećanju na naše dogodovštine - neprocjenjivo", kaže Davorka.

Napominje da je i onima koji nisu mogli doći na druženje, zbog bolesti ili poslovnih obveza, izostanak opravdan "jer su se javili i rekli da misle na nas te nam poželjeli dobar provod. Svi smo ostali djeca u srcu, a to je najvažnije i to nas čini posebnima, to su učenici našeg 8.b", kaže naša sugovornica. (D. PALIBRK)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of