GRADILIŠTE JE OTVORENO 4. KOLOVOZA

BUČNO I RADNO KOD OSNOVNE ŠKOLE VIDIKOVAC Gradi se novo ulazno stubište u školu, u planu je i sanacija dvorišnih stepenica

| Autor: Duška PALIBRK
Radnici tvrtke Trako žure završiti posao do početka nastave (Duška PALIBRK)

Radnici tvrtke Trako žure završiti posao do početka nastave (Duška PALIBRK)


Ljetni praznici uvijek su bili vrijeme ulaganja u obnovu i uređenje škola, da najesen đake i nastavnike dočekaju barem oličene učionice, ako ništa drugo. U Osnovnoj školi Vidikovac ovih je dana srušeno staro i gradi se novo stubište ispred glavnog ulaza u školu. U planu je i sanacija dvorišnih stepenica, kažu iz gradske uprave. Pojašnjavaju da će nove vanjske armirano-betonske stepenice biti obložene paljenim kamenom, dok će se dvorišne sanirati bijelim štokovanim betonom.

Izvođač radova je trgovačko društvo Castrum Pula 97, a vrijednost radova s PDV-om iznosi 348.434 kune.

- Možda je to financijski mali zahvat, ali nama je vrlo bitan jer su stepenice bile jako propale, već su se ulegnule i radi sigurnosti naših učenika i svih drugih koji dolaze u školu moralo se nešto poduzeti, kaže ravnatelj škole Predrag Dukić, potvrđujući da je ovo jedina ovoljetna investicija što se tiče održavanja školske zgrade.

Rok izgradnje je 40 kalendarskih dana, a gradilište je otvoreno 4. kolovoza, ali iz Castruma najavljuju završetak radova vikend prije početka nove školske godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini