u subotu u 17 sati

Plesomanija u Buzetu. Županijsko natjecanje plesnih grupa u modernom plesu

Nakon dvogodišnje pauze, ponovo će se natjecati tristo i pedeset plesača vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta Istarske županije, deset istarskih plesnih studija

| Autor: Gordana Čalić Šverko
Plesomanija (snimila Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

Plesomanija (snimila Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Plesomanija, županijsko natjecanje plesnih grupa u modernom plesu, u svom devetom izdanju vraća se na pozornicu buzetske Sportske dvorane u subotu u 17 sati. Nakon dvogodišnje pauze, ponovo će se natjecati tristo i pedeset plesača vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta Istarske županije, deset istarskih plesnih studija.

U natjecateljskom dijelu programa prijavljeno je 38 koreografija u sedam kategorija. Po prvi puta dala se prilika da se na Plesomaniji natječu i djeca uzrasta od petog do osmog razreda osnovne škole. Gosti su buzetska baletna škola koja djeluje u sklopu Umjetničke škole Matka Brajše Rašana Labin i Cheerleading klub "Top Stars" iz Novigrada i Umaga.

Žiri u čijem su sastavu koreografkinja i plesna pedagoginja Vesna Mimica, plesačica i koreografkinja Larisa Lipovac Navojec i plesna koreografkinja Marija Mrđenović Minarik, podržat će sve grupe i ocijeniti najbolje. Organizator je Udruga "Mali veliki mikrofon", suorganizatori Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda" i Osnovna škola "Vazmoslav Gržalja".

- Bilo je zahtjevno nakon koronapauze ponovo pokrenuti Plesomaniju no odlučili smo se na to na poticaj istarskih koreografa. Mali plesači jedva su je dočekali. Rijetke su im prilike za nastup pa je Plesomanija za njih pravi doživljaj, izjavio je autor projekta i voditelj Udruge "Mali veliki mikrofon" Alan Poropat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini