ŽUPANIJSKO NATJECANJE

VRATILA SE PLESOMANIJA: Rasplesana Istra u malom

U Buzetu se natjecalo 350 istarskih plesačica vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta, deset istarskih plesnih studija, a predstavili su ukupno 40 koreografija * U žiriju su bila ugledna imena iz svijeta plesne umjetnosti Vesna Mimica, Larisa Lipovac Navojec i Marija Mrđenović Minarik

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
(Snimila Gordana Čalić Šverko)

(Snimila Gordana Čalić Šverko)


Plesomanija se vratila u Istru, u Buzet. Koja je to sreća bila za plesne grupe i njihove koreografkinje kao i roditelje koji proteklog vikenda nisu štedjeli dlanove, a bogme ni grla navijajući za svoje male favorite, presretne da nakon dvogodišnje korona pauze ponovo mogu stati na pozornicu Sportske dvorane u Buzetu. Županijsko natjecanje plesnih grupa u modernom plesu, u svom devetom izdanju u natjecateljskom je dijelu okupilo 350 plesačica vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta Istarske županije, deset istarskih plesnih studija, koji su se predstavili s ukupno 40 koreografija u sedam kategorija. Po prvi puta na Plesomaniji su se natjecala i djeca od petog do osmog razreda osnovne škole.

Jedinstven primjer

- Iskreno, zaželjela sam se Istre i Plesomanije, nedostajala mi je, vjerujem da je nedostajala i djeci i organizatoru, vidljivo je to bilo u Sportskoj dvorani u kojoj je tijekom natjecanja vladalo veliko veselje i uzbuđenje. Svakako bi htjela pohvaliti i Grad Buzet i organizatora, Udrugu "Mali veliki mikrofon" i njenog voditelja Alana Poropata, suorganizatore Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda" i Osnovnu školu "Vazmoslav Gržalja" što nisu odustali, povjerila nam je poznata koreografkinja i plesna pedagoginja Vesna Mimica koja od samih početaka predsjedava žirijem Plesomanije.

(Snimila Gordana Čalić Šverko)

- To što Istra pleše veoma je važno jer smo kroz sve ove godine vidjeli da postoji veliki interes za ples, a samim time se razvija i dječja kreativnost, rekla je Mimica te dodala kako nema takvih primjera u Hrvatskoj da se da se na nivou županije organizira plesno natjecanje za djecu tog uzrasta, da se u jednom malom mjestu okupi gotovo pa čitava regija.

- Nemamo rasplesane Slavonije, nemamo rasplesanog Međimurja..., ali zato imamo rasplesanu Istru, rekla je Mimica.

Uz plesnu koreografkinju Mariju Mrđenović Minarik koja sudi na velikim show dance natjecanjima, u žiriju je po prvi puta bila plesačica i koreografkinja Larisa Lipovac Navojec, članica žirija showa "Ples sa zvijezdama".

- Drago mi je što sam imala priliku vidjeti što nudi Istra, koji plesači, plesni klubovi i koreografi se razvijaju. Vidim da ima puno talenata, problem je da su bile dvije godine pauze, to se možda malo i vidi, no upravo su ovakva natjecanja veliki poticaj i vjetar u leđa svim plesačima i klubovima, poručila je Larisa Lipovac Navojec.

(Snimila Gordana Čalić Šverko)

Uz Alana Poropata, inicijatora ovog plesnog projekta i voditelja Udruge "Mali veliki mikrofon", tri i pol sata dugi program vodila je i Ana Pisak. Scenografiju potpisuje Sanja Pernić uz podršku Ive Ipše. Gosti su bili buzetska baletna škola koja djeluje u sklopu Umjetničke škole Matka Brajše Rašana Labin i Cheerleading klub "Top Stars" iz Umaga. Poropat je najavio da za iduću godinu prilikom obilježavanja jubilarne desete Plesomanije postoji ideja da

se plesno natjecanje održi dva dana, kategorije bi se dodatno proširile te dala prilika i srednjoškolcima da pokažu svoje plesno umijeće.

Svi nagrađeni

Grand prix u kategoriji vrtićkog uzrasta pripao je plesnoj grupi PS Pirueta iz Pule, koreografkinja Paola Šimunović. Prvo mjesto osvojila je plesna grupa Roxy Dance iz Pazina, koreografkinja Rozana Matejčić, drugo plesna grupa Mot08 - Diamonds, koreografkinja Aleksandra Hodak, a treće mjesto plesna grupa DND Fažana - Stormy, koreografkinje Kalia Benčić i Dea Pužar. Nagrada za najmlađu plesnu grupu pripala je Mot08 - Stars iz Poreča koju vodi Aleksandra Hodak.

(Snimila Gordana Čalić Šverko)

U kategoriji plesnih grupa učenika 1. i 2. razreda Grand prix osvojila je grupa USB - Ježići iz Poreča, koreografkinja Gaia Mignon, prva nagrada pripala je plesnoj grupi Mot08- Divas iz Poreča, koreografkinja Chiara Pisak, drugo mjesto USB - Sparks iz Poreča, koreografkinja Kristina Rubil, a treće grupi Sense&Dance iz Pule, koreografkinja Sanela Ivančić.

U kategoriji učenika 3. i 4. razreda Grand prix osvojila je plesna grupa USB - Speed 2 iz Poreča, koreografkinja Azra Baltić.

Prvo mjesto u toj kategoriji pripalo je skupini USB- Dream iz Poreča, koreografkinja Mia Marenić, drugo mjesto Zajednici Talijana "Fulvio Tomizza" - Happy dream 2, iz Umaga, koreografkinja Giulia Braico, a treće mjesto plesnoj grupi Move me iz Labina, koreografkinja Tina Gaspari.

U urbanom plesu, najbolja je skupina Cheerleading klub Top Stars - Sunshine iz Novigrada, koreografkinja Dea Uskoković, druga je skupina Roxy Dance iz Pazina, koreografkinja Rozana Matejčić, a treća skupina Zajednice Talijana "Fulvio Tomizza" - Happy dream 1 iz Umaga, koreografkinje Giulie Braico.

(Snimila Gordana Čalić Šverko)

U showdanceu pobjednik je Roxy Dance iz Pazina, koreografkinja Rozana Matejčić, drugi Mot08 - Angels iz Poreča, koreografkinja Chiara Pisak, a treći Cheerleading klub Top Stars- Sunshine iz Novigrada, koreografkinja Dea Uskoković.

U kategoriji 5. i 6. razreda prva je plesna skupina Mot08 - Angels iz Poreča, koreografkinja Chiara Pisak, druga PC Carlotta Grisi- Carlotta girls iz Umaga, koreografkinja Melanie Sokoleski i treća plesni studio Move me iz Labina koreografkinja Tina Gaspari. U kategoriji 7.i 8. razredi, prva je skupina Mot08 - Infinity iz Poreča, koreografkinja Chiara Pisak, druga USB - Lutkice iz Poreča, koreografkinja Jana Bažon i treća PC Carlotta Grisi- Carlotta girls iz Umaga, koreografkinja Melanie Sokoleski.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of