ULOŽENO 1,5 MILIJARDI KUNA

OTVARANJEM GRAND PARK HOTELA ROVINJ, Adris dovršava uređenje luksuzne turističke zone Monte Mulini

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ


Sutrašnjim otvorenjem Grand Park Hotela Rovinj, Adris grupa dovršava uređenje zone Monte Mulini, jedne od najluksuznijih turističkih zona na Jadranu. Riječ je o zoni koja se nalazi u neposrednoj blizini starogradske jezgre i koja obuhvaća hotele Monte Mulini, boutique hotel prilagođen najvišim standardima luxury leisure gostiju i Lone, prvi hrvatski design hotel, kao i nedavno preuređen hotel Eden. Uz ove turističke bisere nalazi se i šetnica te plaža Monte Mulini. Za uređenje ove zone, koja je stubokom izmijenila izgled Rovinja i pretvorila ga u luksuznu turističku destinaciju, Adris je ukupno uložio 1,5 milijardi kuna.

Ipak, najveći dio investicija, upravo se odnosi se na Grand Park Hotel Rovinj, čija je gradnja započela 2017. godina i iznosila gotovo 700 milijuna kuna. Dakle, riječ je o najvećoj pojedinačnoj investiciji Adris grupe u segment turizma. Podsjetimo, i da je sam   projekt hotela bio proglašen strateškim projektom Vlade Republike Hrvatske.

Grand Park Hotel Rovinj dijelom Maistra Collection Brenda

Grand Park Hotel Rovinj ima kategorizaciju pet zvjezdica i dijelom je Maistra Collection Branda koji objedinjuje hotele najviše kategorije. Na ovom su projektu angažirani ponajbolji domaći i svjetski arhitekti i dizajneri, odnosno bila je to još jedna suradnja Adrisa i domaćeg arhitektonskog Studija 3LHD koji također potpisuje arhitekturu hotela Lone, Adriatic i Mulini Beach plaže.

Uz deset tisuća kvadrata zelenog krova koji se vizualno stopio s okolišem Hotel je kaskadnog tipa. Na šest etaža raspoređene su 193 sobe i 16 suiteva, ukupnog kapaciteta od 500 gostiju. Uz pogled na Stari grad i more sve sobe imaju prostrane terase sa zelenim vrtovima dok njih 53 imaju i manje hidromasažne bazene tzv. plunge pool. Sobe su površine 40 a apartmani i do 175 četvornih metara. Posebna je zanimljivost i ta da su bazeni, ulazni lobby i recepcija, restorani i kongresna dvorana na najvišoj etaži, kao i činjenica da su svi angažirani izvođači bili iz Hrvatske.

Milanski Studio Piera Lissonija potpisuje unutrašnje uređenje

Što se tiče unutrašnjeg uređenja njega potpisuje milanski studio Piera Lissonija-Lissoni Architecture, jedan od najcjenjenijih I najpoznatijih svjetskih dizajner.

Upravo, Lissonijev je rad poznat po minimalizmu i tome što posebnu pažnju posvećuje detaljima i izboru materijala. U konkretnom slučaju, inspiriran Mediteranom, u dizajnu su korišteni pretežito prirodni materijali - više vrsta kamena i drva. Hodnici su u tamnijim plavim bojama dok su sobe u svijetlim sivim, bež i zemljanim tonovima. Također, i sam interijer hotela produkt je Lissonijevog osobnog doživljaja prostora kao i samog okruženja hotela. Naglasak je dan na umjetnine u zajedničkim prostorima i one su proizvod umjetnika koji su određeno vrijeme boravili u Rovinju.

Posebnost Grand Park Hotela Rovinj je i u tome što posjeduje najveći i najluksuzniji spa&wellnes centar u Istri. To je Albaro Spa&Wellnes koji se prostire na 3.800 kvadratnih metara unutrašnjeg i vanjskog prostora na dvije etaže, uključujući i prostor s tri vanjska bazena na vrhu hotela. Uz ostalo, tu su i tri saune, dvije parne s posebnim aromatičnim programima i raznim temperaturama kao i dva manja hladna bazena.

Što se pak tiče prizemlja, ili djela koji povezuje centar s Park šumom Zlatni rt, valja istaknuti da je to danas prostrana šetnica s mnoštvom barova, restorana i butika uključujući i ekskluzivnu trgovinu Park Concept Store. Nezanemariv je i podatak da je u novom hotelu otvoreno i gotovo tristotinjak novih radnih mjesta u kojemu su, obzirom na njegovu visoko personaliziranu ponudu na najvišoj razini, svi zaposlenici prošli višemjesečne intenzivne edukacije i usavršavanja u suradnji i s, primjerice, Ècole hôtelière de Lausanne, jednom od najboljih škola za hotelski menadžment u svijetu.

Adris je u turistički dio svoga poslovanja dosad uložio 5,5 milijardi kuna

Kako saznajemo Adris je u turistički dio svoga poslovanja dosad uložio 5,5 milijardi kuna. No, investicijski se ciklus nastavlja pa će u sljedećom investicijskom razdoblju biti investirano dodatnih 2,3 milijarde kuna. Uz ulaganja u Istri, Zagrebu i Dubrovniku, Adris priprema ulaganja i u druga prestižna odredišta u nas, primjerice u Splitu.

- Vjerovali smo u ovaj projekt, u snagu naše tvrtke, u znanje i odvažnost naših zaposlenika, ali i u potencijale i komparativne prednosti naše zemlje. Nisu nas obeshrabrile ni nepovoljne socio-ekonomske prilike, ni antipoduzetnički mentalitet, ni birokratsko-administrativna zanovijetanja. U svojim poslovima ne pristajemo na osrednjost. Slijedimo načela poslovne izvrsnosti i u tome ćemo ustrajati, poručio je predsjednik Uprave Adrisa, mr. Ante Vlahović.

Grand Park Hotel Rovinj centar uživanja za sva čula!

U šest hotelskih restorana i oni najizbirljiviji imat će priliku naći nešto po svom guštu.

Uz najluksuzniji signature restoran, Cap Aureo, sa spektakularnim pogledom na grad i marinu, gosti u Viva Eufemia Lobby Bar mogu, uz ostalo, uživati u cigarama i najvećem izboru šampanjaca u Hrvatskoj. Cissa Pool Bar mjesto je za ležerno druženje. Smješten na bazenu pored teretane, nudi zdrave zalogaje i tipična ljetna jela koktele, sokove i smoothije. U glavnom hotelskim restoranu Laurel & Berry, uz odličnu hranu i uslugu, gosti će moći birati iz kolekcije najboljih lokalnih vina. Primi Terreni Restaurant & Delicatessen je multifunkcionalni prostor koji uz otvoreni grill, vinski podrum i bogatu ponudu lokalnih i međunarodnih delikatesa (hladni naresci, sirevi, pića i slično) sadrži pop-up prostor namijenjen stalnom izmjenjivanju instalacija, izložbi i trgovinskih koncepata. Konačno, Katarina's Patisserie zamišljen je kao najbolja slastičarnica u gradu s "dnevnim barom" u talijanskom stilu, a nudi kolače, kavu i sladoled, aperitive i koktele i lagane zalogaje poput sendviča, salata i pita.

Službeno otvaranje Hotela s Adris 44 Cup-om

Iako će Grand Park Hotel Rovinj prve goste primiti ovih dana, svečano otvorenje luksuzne zone Monte Mulini i novog hotela bit će krajem svibnja kada će se, pod pokroviteljstvom Adris grupe, održati Adris 44 Cup. U vremenu od 29. svibnja do 2. lipnja brojni gosti i posjetitelji Rovinja moći će uživati u jednom od najatraktivnijih svjetskih jedriličarskih natjecanja i drugim prigodnim sadržajima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum