DAN OSNOVNE ŠKOLE MONTE ZARO

Montezarovci proslavili 57. rođendan


Svečanom priredbom u kojoj su učenici pokazali svoj talent danas je obilježen Dan Osnovne škole Monte Zaro i proslavljen njen 57. rođendan. Učenike, učitelje i druge zaposlenike škole te brojne goste uvodno su pozdravile ravnateljica škole Branka Sironić i pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, nakon čega su talentirani učenici izveli svoje plesne, pjevačke, glazbene i mađioničarske točke.

Najzarovcima su proglašeni Dino Odobašić i Roberta Bislimi, učenici osmog razreda, dok su talentima razredne i predmetne nastave proglašeni Lisa Pliško i Tristan Tolj, učenici četvrtog i petog razreda.

U školi je ovom prilikom bila postavljena i prodajna izložba radova učeničke zadruge Eko znalci Montezarci, kao i izložba najkreativnijih likovnih radova koju su postavile učiteljica likovne kulture Rosana Zupičić Smoković, te učiteljice Svjetlana Vulin, Rozana Cerin, Sandra Smoljan i Kristina Zec.

Osnovna škola Monte Zaro lani je dosegnula dijamantni status eko škole. Sudjeluje u brojnim projektima, među kojima se ističe prikupljanje sredstava za male hematološke bolesnike Škole u bolnici OŠ Izidora Kršnjavoga Zagreb. Ove godine novcem prikupljenim na prodajnoj izložbi kupljen je likovni i drugi pribor, a paket je malim bolesnicima u ime škole uručio učenik Jan Božić, koji se i sam ondje liječio.

Ravnateljica Sironić ističe projekt zavičajne nastave "Z bičikletom po Puli" koji podupire Istarska županija, predstavljen ovog mjeseca na Festivalu zavičajnosti u Bujama. Zadruga Eko znalci Montezarci predstavila se na Smotri učeničkih zadruga Istarske županije u Oprtlju, gdje je osvojila 4. mjesto te će iduće godine sudjelovati na državnoj smotri u Vinkovcima. Ravnateljica ističe i sudjelovanje mladih robotičara u Robotrci na prstenac, te uvođenje STEM projekta u knjižnicu, kojim se popularizira znanost. Ideja je navesti učenike na razmišljanje, zapažanje i učenje metodologije kojom će sami pronaći odgovore i rješavati probleme.

Škola je ove godine bila domaćin županijskog Lidrana, a u knjižnici se odvijao program Čitaj (0) psu - R.E.A.D. vinkuranske udruge Indeficienter Pet Therapy kojim se, uz pomoć pasa, u djece potiču komunikacijske vještine, poboljšava socio-emocionalni razvoj te jačaju motoričkih vještine.

Škola, koju pohađa 233 učenika, zapošljava 49 učitelja i drugih radnika, četiri stručna suradnika te 13 pomoćnika u nastavi. (Napisala i snimila Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater