U PULSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI MONTE ZARO

Osmišljeno i tematski o bičikletama


Krajem prošlog tjedna u Osnovnoj školi Monte Zaro održan je projektni dan zavičajne nastave "Z bičikleton po Puli", koji je održan u korelaciji s ovogodišnjim Festivalom znanosti čija je glavna tema "Otkrića", a projekt Institucionalizacije zavičajne nastave financijski potpomaže Istarska županija. Učenici 1.a razreda i njihova razrednica Gordana Ružić Stanojević izrađujući lutku i bičikletu od kaširanog papira tražili su put do sriće. S razrednicom Sandrom Smoljan učenici 1.b razreda izradili su maketu grada Pule i bicikle od žice od ekoloških materijala. Ljiljana Tončinić i Irena Radolović, razrednice drugih razreda su s učenicima vrijeme provele na svježem zraku biciklirajući biciklističkim stazama Verudele. Razrednice trećih razreda Jolanda Sanković i Svjetlana Vulin posjetile su s učenicima Sveučilišnu knjižnicu i informirali se o pojavi prvog bicikla. Na sam dan projekta izrađivali su bicikle od žice i raznih prirodnih materijala. Gostovala je i kćerka čuvenog Nevia Valčića, Helena, koja je učenicima govorila o sigurnoj vožnji te vrstama bicikla.

Učenici 4.a i 4.b razreda sa svojim razrednicama Rozanom Cerin i Vedranom Majstorović samostalno su istraživali o biciklima i pulskim brežuljcima, dok su učenici 5.a razreda i učiteljice matematike Ranka Čičovački i Kristina Zec obradili su mjere bičiklete, a učenici 5.b s razrednikom Ivanom Iskrom istražili su tehnički razvoj bičiklete kroz povijest. Predvođeni učiteljicama Lori Bogdan, Manuelom Mišan i Barbarom Legac učenici 6.a i 6.b izrađivali su plakate na temu Sport, turisti i bičikleta.

Podijeljeni u dvije skupine u suradnji s razrednicom Majom Radolović Čalić i učiteljicom engleskog jezika Mirjanom Ajhorn učenici 7.a razreda crtali su bicikl i označavali njegove dijelove imenujući ih na hrvatskom i engleskom jeziku te čakavskom narječju. Učenici 7.b s učiteljem Kristijanom Kešićem bojali su drvene kockice i crtali bicikl pretvorivši ih u puzzle.

Učiteljice engleskog jezika Nermina Mezulić, povijesti Valentina Miletović Anić i geografije Ana Okmaca bičikleton su s učenicima 8.a obišle antičke spomenike. Učenici 8.b razreda su s učiteljicom kemije Valentinom Jurič i učiteljem povijesti Davidom Orlovićem izradili su kartu Pule te su na njoj označili lokacije kulturnih manifestacija, a za neke od njih napisali i kratke opise. Ravnateljica škola zahvalila se svima na trudu i radu. (V. BEGIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom