PULA: ZATVORENE PROMETNICE NA DIJELU STOJE

Mijenja se vizura oko Valkana


Na gradilištu na prometnici oko kupališta Valkane, koje je otvoreno kako bi se izgradio novi rotor prema budućem trgovačkom centru Max Stoja, vrlo je aktivno. Bageri niti danas, za našeg obilaska, nisu mirovali, a sve to jer je rok dovršetka do kraja ožujka do kada će vrijediti i nova, privremena regulacija prometa u tom dijelu grada.

Rotor gotov do ožujka

Zatvorena je, naime, prometnica iznad kupališta Valkane gdje će i biti izgrađen novi rotor. Prometna preregulacija vozače preusmjerava prema Mornaričkom groblju. Oni koji moraju do Stoje mogu to učiniti prolazom kroz ulicu između baraka, odnosno Ulicom Marijo Lussi pa dalje prema Muzilu i Stoji. Jedino je stanarima Zelenike još uvijek dozvoljen djelomičan prolaz gradilištem. Ulica Stoja zatvorena je od Ulice Katalinića Jeretova do skretanja za Ulicu Valkane, dok je Ulica Veruda zatvorena od raskrižja s Ulicom Lungomare do raskrižja s Ulicom Stoja.

Obilazni pravac iz smjera Verude prema Stoji i obrnuto odvija se preko ulica Ljudevita Posavskog, Jeretove, Agnana, Revelanteove, Fižela i Vergarola. Koliko smo se uspjeli uvjeriti, vozači su se jučer pridržavali preregulacije, nije bilo nervoze, a niti gužvi u tom dijelu grada.

Izgradnja rotora na raskrižju ulica Stoja i Veruda u planu je do kraja ožujka.

Autobusi po novoj trasi

Zbog navedenih radova mijenjaju se i trase linije javnog gradskog prijevoza Pulaprometa i to linija 1, Šijana-Stoji-Šijana, linija 4 Veli vrh-Valkane-Veli vrh i linija 6 Jadreški-Valkane-Jadreški. Linija 1 prema kupalištu Stoja prometovat će do križanja Jeretove ulice s Ulicom Stoja i potom će autobusi skrenuti desno prema Cemantari i Ulicom Fižela prometovati do restorana "Stari grad" kada će skrenuti desno prema kupalištu Stoja. Povratak autobusa prema Šijani odvijat će se istom trasom. Zamjenska stajališta postavit će se u Ulici Vergarola, iza restorana. Linije 4 i 6 prometovat će Ulicom Ljudevita Posavskog gdje će se i postaviti zamjenska stajališta u oba smjera.

Podsjetimo, nakon provedene zajedničke nabave Grada Pule, Vodovoda Pula d.o.o., Pragrandea d.o.o. i Plinare d.o.o. za izgradnju prometnica s pratećom infrastrukturom u okruženju trgovačkog centra Max Stoja, što je ujedno i preduvjet za otvaranje trgovačkog centra, u studenom 2017. godine uveden je u posao izvođač radova Cesta d.o.o. izabran kao najpovoljniji ponuditelj. Radovi se izvode u fazama od kojih se prva faza odnosi na izgradnju rotora na raskrižju Ulice Stoja i Veruda s pripadajućim privozima te izgradnja novog kraka (prometnice) prema trgovačkom centru Max Stoja koji je u izgradnji.

U sklopu radova prve faze projekta izvest će se i četiri nova autobusna ugibališta, dva u Ulici Stoja i dva u Ulici Veruda.

Sljedeća faza radova odnosni se na radove izgradnje prometnice u zoni kamenoloma, odnosno ceste koja će spajati Ulicu Fižela i Ulicu Stoja s odvojcima prema trgovačkom centru. Osim toga u spojnom dijelu na Ulici Stoja predviđa se izgradnja dodatnog nogostupa.

Usporedno s radovima izgradnje prometnica polaže se i ostala komunalna infrastruktura koja je bila predmet zajedničke nabave. Ukupni predviđeni rok izvođenja radova je sedam mjeseci a vrijednost investicije iznosi oko 14,1 milijun kuna s uključenim PDV-om. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom