INVESTIRA SE POLA MILIJUNA KUNA

Saniraju se kabine na Valkanama, Stoja i dalje u oronulom ruhu


S dolaskom ljepših dana i približavanjem turističke sezone neminovno se postavlja pitanje sudbine gradskih kupališta Valkane i Stoje. Iako je Grad Pula godinama unatrag pokušavao naći koncesionara koji bi preuzeo brigu o ovim stoljetnim kupalištima, to se pokazalo kao nemoguća misija. Koncesionari su odabrani, ali ti su zahvati očito bili prezahtjevni i ništa se nije uspjelo napraviti te su kupališta vraćena Gradu.

Novi krov kupališnog objekta

Dakle, stiže ljeto, a s njim i pitanje sprema li se išta novog na tim dijelom obalnog pojasa kojim upravlja Grad. Od ovlaštenih gradskih službi doznali smo da se niti ovog ljeta neće dogoditi ništa krucijalno, ali se kupališta ipak ušminkavaju.

"Krajem ožujka ove godine djelatnici Cesta d.o.o. i podizvođača radova obrta Edo gradnja, započeli su radove na uklanjanju oko 290 četvornih metara armirano-betonske krovne ploče i nosivih greda kupališnog objekta i sanitarnog čvora na Valkanama. Nakon toga, uslijedit će radovi na izgradnji nove armirano-betonske konstrukcije krova i na većem i na manjem objektu", kažu u svom odgovoru nadležni iz Grada Pule.

Kako pojašnjavaju nadalje, ovim se navedenim radovima pristupilo zato što se prilikom pokušaja sanacije krovne ploče utvrdilo da je stanje armature krovne ploče i greda na oba objekta u lošem stanju te da bi sanacija bila skuplja od izgradnje nove armirano-betonske krovne konstrukcije.

"Nakon rušenja, slijede radovi na izradi oplate, postavljanju armature i betoniranju krovnih greda i ploče na oba objekta na Valkanama", ističu u odgovoru.

A nakon što beton očvrsne, ističu nadalje, zamijenit će se pločice u sanitarnom čvoru, odradit će se i svi potrebni bravarski radovi, sanirati oštećenja vanjskih i unutarnjih zidova te armirano-betonskih stupova, ožbukati zidovi i takozane podglede, odraditi potrebni soboslikarsko-ličilački radovi te radovi na hidroizolaciji ploče ravnog krova i obradi čela postavljanjem mrežice s okapnicom.

"Radovi će se odvijati pojačanom dinamikom kako bi kupališni objekt i sanitarni čvor bili u funkciji do početka sezone kupanja", ističu na kraju iz Grada Pule i dodaju da je vrijednost ove investicije pola milijuna kuna i to bez PDV-a. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio Amir MUSEMIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of