jučer u fažani

Edukativna radionica "Sigurnost djece u prometu": Roditelji saznali korisne informacije kako zaštititi svoje mališane

| Autor: Glas Istre
(PU Istarska)

(PU Istarska)


U cilju podizanja svijesti o sigurnosti djece u prometu, jučer, u poslijepodnevnim satima, policijski službenici Postaje prometne policije Pula - Pola održali su edukativnu radionicu "Sigurnost djece u prometu" za roditelje djece Dječjeg vrtića Sunce u Fažani. Radionica je organizirana s ciljem pružanja korisnih informacija i savjeta roditeljima kako bi aktivno doprinijeli zaštiti svoje djece u prometu.

Roditelji su na radionici imali priliku razgovarati o ključnim aspektima sigurnosti u  prometu. Između ostalog, razgovaralo se o pravilnom prijevozu djece u motornim vozilima, važnosti korištenja sigurnosnog pojasa te nošenju zaštitne kacige tijekom vožnje biciklom. Na predavanju je naglašena važnost pravilnog ponašanja roditelja u prometu te njihovu ulogu pozitivnog uzora, jer djeca često oponašaju ono što vide.

- Budući da su djeca posebno ranjiva, pozivamo roditelje i skrbnike da redovito razgovaraju s njima o sigurnosti u prometu i provjeravaju njihovo znanje o prometnim pravilima i potiču ih na odgovorno ponašanje, poručuju iz policije.

U cilju povećanja sigurnosti djece u prometu, policija podsjeća: dijete mlađe od 12 godina ne smije se prevoziti na mopedu i motociklu, zaštitnu kacigu na glavi moraju nositi vozač i osobe koje se prevoze na biciklu ako su mlađi od 16 godina, svi vozači osobnih prijevoznih sredstava (e-romobil) moraju na glavi nositi zaštitnu kacigu tijekom vožnje, osigurajte stražnja vrata na vozilima kako ih djeca ne bi mogla otvoriti tijekom vožnje.

Nadalje, djeca do 150 centimetara visine moraju biti pravilno vezana sigurnosnim pojasom, na prednjem sjedalu ne smije se prevoziti dijete u sigurnosnoj sjedalici okrenutoj suprotno od smjera vožnje ako prednji zračni jastuk nije deaktiviran, ako u osobnom automobilu i vozilu za prijevoz tereta nisu ugrađeni sigurnosni pojasevi u njima se ne smije prevoziti djecu mlađu od tri godine, a djeca stara tri godine i više, a niža od 150 centimetara, ne smiju se smjestiti na prednje sjedalo, ne ostavljajte djecu samu u vozilima ni pri umjereno višim temperaturama zraka jer i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice.

    Povezane vijesti


    Podijeli: Facebook Twiter









    Web kamere

    Pula

    Pula: Banjole bay
    Pula: Banjole bay

    Pula

    Pula: Amphitheater
    Pula: Amphitheater