Nihad Begović i Esma Kovač pjevali, političari govorili

FOTOGALERIJA / Bajramski koncert s predizbornim štihom u Labinu

| Autor: Branko Biočić


U organizaciji Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine Grada Labina i Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine općine Sveta Nedelja u dvornai Sportskog centra Franko Mileta održan je u nedjelju navečer Bajramski koncert koji je imao i predizborni štih. Posjetitelje su zabavljali bosanskohercegovački pjevač Nihad Alibegović s karijerom dugom više od 30 godina, sa Pink Panther bendom i pjevačicom Esmom Kovač.

No, prije njih govorili su političari. U ime labinskog gradonačelnika Valtera Glavičića posjetitelje je pozdravila njegova zamjenica Federika Mohorović Čekada koja je istaknula vrlo dobru suradnju Grada, gradskih institucija i Bošnjačke nacionalne manjine te kako je različitost ovdje prihvaćena ne samo u suživotu nego u zajedničkom životu na ovim prostorima.

Mehmed Džekić iz Labina, počasni predsjednik Bošnjačkih asocijacija u RH je u ime Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine Labina i Svete Nedelje čestitao svim Bošnjacima Bajram. Rekoa je kako su Bošnjaci adekvatno zastupljeni na lokalnim razinama ali ne i na državnoj razini pa bi stoga dobro bilo da u Sabor uđe njihov kandidat Armin Hodžić koji će adekvatno zastupa Bošnjake u tijelima državne vlasti jer to Bošnjaci zaslužuju s obzirom na doprinos u obrani, stvaranju i razvoju Republike Hrvatske.

Muhamed Muratagić iz Buzeta, predsjednik Vijeća Bošnjačke nacionalne manjine Istarske Županije rekao je kako su sazreli uvjeti da Bošnjak bude izabran u Hrvatski sabor kako bi Bošnjaci bili adekvatno zastupljeni a najkvalitetnija osoba za to je Armin Hodžić. Bermin Meškić, predsjednik Nacionalne koordinacije Bošnjaka u Hrvatskoj - Bošnjaci Zajedno!, izjavio je da su ovi izbori prijelomna točka za Bošnjake u Republici Hrvatskoj te da je stupanj jedinstva Bošnjaka dosad neviđen. 

-Ljudi vole dogovore, i ja sam sretan da je to tako i da ćemo konačno imati svog čovjeka, Bošnjaka u Hrvatskom saboru, rekao je Neškić. Publici se obratio i kandidat Bošnjaka za novi saziv Sabora Armin Hodžić

-Pored čestitke za Ramazanski bajram želim vas pozvati da izađete na izbore i uzmete manjinsku listu. Nemojte dozvoliti da se iduće 4 godine kajete jer to niste napravili. Nema nas nigdje već devet godina. Vrijeme je da imamo svog autentičnog predstavnika u Hrvatskom saboru, rekao je Armin Hodžić.

Nakon govora, sviralo se, pjevalo i plesalo a koncertu su nazočili i gosti iz političkog, javnog i kulturnog života Labinštine, Istre i područja Rijeke. Ulaz je bio slobodan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini