jvp rovinj

FOTO / U Rovinju obilježen Međunarodni dan vatrogasaca

| Autor: Glas Istre


Povodom proslave Dana svetog Florijana koji se obilježava krajem tjedna, gradonačelnik Marko Paliaga posjetio je prostorije Javne vatrogasne postrojbe Rovinj kako bi rovinjskim vatrogascima i volonterima uputio čestitke za Dan vatrogastva.

Tijekom posjeta, u ime svih stanovnika grada i okolnih općina, izrazio je zahvalnost vatrogascima i volonterima za njihovu predanost u zaštiti života, prirodnih resursa i imovine.

Zapovjednik JVP-a Evilijano Gašpić je također pohvalio trud profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca, a ovom je prilikom uručio i priznanja. Spomenica za 30 godina aktivnosti uručena je Nenadu Butkoviću, a ona za 10 godina aktivnosti Marku Modriću.

Napredovanje u zvanju dodijeljeno je vatrogascima Karlu Kresini, Aronu Černja, Sanjinu Andrijeviću, Estebanu Peruško, Milivoju Ivanoviću i Ivanu Pokrajcu.

JVP Rovinj je u protekloj je godini zabilježila 933 intervencije, što je pokazatelj visoke operativnosti na području Grada i okolnih općina Bale, Kanfanar i Žminj. Ukupno je zabilježeno 130 požara, s najvećim brojem požara – ukupno 92 – na otvorenom prostoru.

Osim gašenja požara, postrojba je izvršila i 593 tehničke intervencije te 210 ostalih operativnih aktivnosti. Značajnu ulogu u svim intervencijama imala su i dobrovoljna vatrogasna društva iz Rovinjskog Sela, Bala, Kanfanara i Žminja, koja su uz preventivne aktivnosti, nekoliko puta bila u pripravnosti i aktivno sudjelovala u gašenju požara i sanaciji posljedica olujnog nevremena.

Vatrogasci su redovito sudjelovali u obukama iz različitih segmenata spašavanja i pružanja prve pomoći, uključujući specijalističke obuke za spašavanje iz visina i dubina, rad sa defibrilatorom, kao i vježbe sa potražnim psima, što dodatno potvrđuje njihovu visoku razinu stručnosti i pripremljenosti.

Postrojba broji ukupno 30 zaposlenih operativaca, te raspolaže sa 16 vatrogasnih vozila i plovilom opremljenim za gašenje početnih požara na vodi. Dodatno, u suradnji s lokalnom samoupravom, provode se i mjere zaštite od požara kroz različite preventivne programe i obuke usmjerene građanima.

Proslavi su prisustvovali i načelnici općina Bale i Žminj Edi Pastrovicchio i Željko Plavčić, te zamjenik gradonačelnika Grada Rovinja David Modrušan uz pročelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Editu Sošić Blažević i pročelnicu Upravnog odjela za izgradnju i komunalno gospodarstvo Tanju Mišeta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum