PIŠE MIRJANA VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Zombiji su u gradu

(Snimio Dučko Marušić Čiči)

(Snimio Dučko Marušić Čiči)


Skupina od desetak zombija stigla je u grad. Teturaju poput nakaza u spotu "Thriller" Michaela Jacksona. Pokreti su im robotizirani, tijela lagano nagnuta prema naprijed. Posrću dok hodaju. Na licima su im bijele maske. Odjeveni su u sterilna plastična odijela, a preko obuće navučena im je plava najlonska zaštita, kao u operacijskoj hali.

"Izopćite protivnike maski. Oduzmite sva prava protivnicima cijepljenja", čulo se ove subote iz priručnog zvučnika koji je vukao jedan od zombija. Nezainteresirani kao i obično, Puljani su tu i tamo bacili pogled na čudne stvorove u bijelom i onda nastavili s razgovorom i ispijanjem kavice iz kartonskih čaša.

"Prava je sloboda u izolaciji. Razmišljanje svojom glavom ugrožava opće dobro", odjekivalo je iza robotizirane povorke.

Tako to izgleda kad vas čipira Bill Gates. I njemu slični. A čipirat će vas, to ste već negdje čuli, ako vas cijepe. Injekcija djeluje poput napete puške: kao što udarna igla pokreće metak, tako i čip injekcijom biva katapultiran u tijelo i zamršenim sustavom krvotoka smješta se u određeni organ. Ruku, nogu, mozak. Najgore je kad dospije u mozak jer vam tad Gates i njemu slični čitaju misli.

"Izbjegavajte bliskost zauvijek. Žrtvujte sve za higijenu. Cinkajte svoje susjede", odjekivalo je pustim ulicama našeg grada.

Pulski zombiji zapravo nisu ni svjesni da su živi mrtvaci postali puno, puno ranije, u doba kad se pojavio primordijalni čip, usađen u tijela njihovih roditelja koji su se onomad cijepili protiv velikih boginja. Osamnaest milijuna ljudi, osamnaest milijuna čipova. Koji se onda, zamršenim sustavom krvotoka, multipliciran poput agenta Smitha u "Matrixu", prenosi s koljena na koljeno. Nije Bill Gates kriv.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum