PIŠE BORKA PETROVIĆ

Zlatne Mancine ruke


Štinjanka Mana Likarić, ili kako je svi zovu Manca, jučer je svoje susjede "počastila" besplatnim zaštitnim maskama za lice. Kako joj šivanje oduvijek ide od ruke i rado uskoči svojim susjedima kada treba nešto pokrpati ili skratiti, jučerašnji je dan provela za mašinom za šivanje.

Kako nam je ispričala, sašila je 40-ak maskica te susjede, a posebice one starije, "svoje penzionerke" obavijestila kako ih je pustila na štriku, na portunu uz poruku - 'Ko hoće, neka uzme, da se čuvamo! Vrijeme joj koje provodi kod kuće, ovako brže prođe, a i osjeća se korisnom, kaže.

Osim što nude potrebnu zaštitu, maske su i jako lijepe pa su susjedi tako mogli birati hoće li nositi bijele, one na točkice ili pak, u skladu s proljećem, maske cvjetnog dezena. Sašivene od pamuka i perive izazvale su val oduševljenja mjestom.

Iako i sama spada u rizičnu skupinu, ovu Šinjanku ni to nije spriječilo da svojim zlatnim rukama pomogne ljudima koji nisu stigli kupiti ili nabaviti zaštitnu maskicu i da se u ovoj situaciji osjećaju barem malo sigurniji. Svaka čast na inicijativi i solidarnosti u ovim teškim vremenima koja sada dobro pokazuju tko je kakav čovjek i kakvi bismo, na kraju krajeva, svi trebali biti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater