PIŠE Lara BAGAR

Život za Oscara

(Foto Pixabay)

(Foto Pixabay)


Kada čujete razgovor u kafiću je li to prisluškivanje ili dio dnevnog rituala gdje nam se u kaleidoskopu svakodnevice isprepliću male sekvence? Jer kafić je mjesto susreta pa je uz kavu uvijek poslužena i neka usputna priča koja nam slučajno uzme koju sekundu pažnje. Ova je jedna od njih za koju su krive - jagode.

Dvije sredovječne dame zasjele su na jutarnju kavu u kafić pored pulske tržnice. Slatke jagode u njihovim rukama privukle su mi pažnju. Dok je jedna od njih naručivala konobarici, onako usput, u šali, dobacila je neka kava bude jača jer noć prije i nije najbolje zaspala. Ne more je brige, kaže, već dodjela Oscara koju nije uspjela pogledati do kraja. Filmofilka se prisjetila da joj je nekada pobjednike uvijek ujutro uz kavu otkrivao pokojni suprug.

- Znaš, moj je život kombinacija dvaju ovogodišnjih dobitnika Oscara, veli ona i spominje Glas Istre. Tu sam naćulila uši.

- Jutros sam pročitala da su Oscara osvojili Anthony Hopkins i Frances McDormand. On za ulogu dementnog oca kojeg posjećuje kćerka, a ona za ulogu udovice koja ostaje bez posla nakon gospodarske krize i odluči prodati imovinu i kupiti kombi u kojem će živjeti i krenuti u potragu za poslom. I znaš što? Pa to je moja priča. Otac mi je sve više dementan, živim s njim da bih mu pomogla, a s poslom sam na stand byu. Stan sam iznajmila, moram kćerki platiti studij. Ako ne bude turizma, ja sam bye bye i sve više razmišljam o opciji prodaje stana. Umorna sam od svega, mogla bih prodati stan i od toga u nekoj kućici na zemlji koju imam u Šišanu živjeti mirno i uzgajati, evo, ove jagode, pripovijeda.

- Možda poludimo pa kupimo kamp-kućicu i tako brijemo dok nam ne oduzmu dozvolu - zbog godina, šali se druga i poentira: "A da naručimo šampanjac? Jagode imamo. Kada propadamo, neka to bude - sa stilom".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini