PIŠE Lara BAGAR

Želim grliti ljude, a ne stabla

(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Ne mogu više ovako. Umorna sam. Dosta mi je mora i valova i šuma i planina. Ne želim više grliti stabla, hoću grliti ljude!

Dosta mi je maskica, rukavica i dezinficijensa. Hoću vidjeti osmijeh, zagrliti roditelje, poznanike, a ne stabla. Želim osjetiti i kada im smrdi iz usta i podsmjehivati se kada im se mak uvuče među zube. Želim stisnuti ruku, a ne "laktariti se". Beskontaktno plaćanje, beskontaktni život - život bez okusa i mirisa, to je korona život.

Ne želim više hodati po pustim livadama i škrapama uz more. Želim hodati u štiklama gradom, u gužvi među ljudima, a ne u patikama i trenerki, pored mora, u šumi, na planinama. Super je taj aerosol i svjež planinski zrak - opušta, ali beton - uzbuđuje. Želim žamor, glazbu, a ne tišinu koja sve više postaje naporna kao najgora buka. Želim gužvu u redovima, na cesti, u barovima, a ne udaljenost s maskicama i prepoznavanje u očima. Dosta mi je stabala. Zagrlila sam ih sve.

Ne želim više biti papučar i dane, druženja provoditi u papučama. Papučari su bez veze, kao i oni koji se laktare, a svi smo to, htjeli ili ne, postali u koroni. Želim putovati, a ne surfati svijetom. Dosta mi je lokalnog, iako je u lokalnoj hrani, odjeći, proizvodima spas. Želim zagrliti čovjeka, a stablo ću posaditi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater