PIŠE LARA BAGAR

Zaružilo

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


- Tko želi kupiti ruže, zapitala je prodavačica ruža na ugodno popunjenoj terasi Circola. Svira jazz, ruže se nude zaljubljenim parovima. Ima ljubavi, ima života.

Ponudila je i u Shipyardu na Sajmu knjiga. Isto je bilo puno, zaljubljenika u lijepu riječ. Ponudila je i ljudima na krcatom Forumu, isto je bilo puno, ljubiteljima druženja.

Nudila je i na Giardinima, zaljubljenicima u dobar provod. Imala je gdje nuditi. Nudila je i turistima, zaljubljenicima u putovanja i nova iskustva. Kao nekad. Skoro kao nekad.

I za nju, valjda, ima posla. Kao i za kafiće, tim dnevnim boravcima na otvorenom ovih je dana krenulo. Možda nadoknade propušteno. Pupoljci su tu. Ako se ovako nastavi, možda i procvjeta i zamiriše na stari život kao sorte starih ruža koje najljepše mirišu.

Tako je i sa životom, ovih se dana zaružilo po gradu kao spontana proslava dobrog starog života koji smo nekada imali.

Kupite ruže - partneru, prijateljici, sebi i prodavačici ruža. Kao znak života, kao potporu prodavačici koja će konačno nešto zaraditi jer dugo se ruže nisu kupovale. Dugo se nije ni zaružilo, a tada se kupuju ruže kojih ćemo se sjetiti zimi kada ih ne bude.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of