PIŠE Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Zabranjeno lizanje prstiju

(Ilustracija/Pixabay)

(Ilustracija/Pixabay)


Kad odvajate neke važne dokumente koje ćete dati fotokopirati, uvijek je lakše da uz prste, u toj jednostavnoj radnji, angažirate i jezik. Prstima nespretno pokušavate odvojiti list, ali ne ide i ne ide. I što onda učiniti? Obližete prst i odvajanje papira ide kao od šale. Isto je i s dnevnim tiskom. Novinske stranice lakše klize ukoliko su oblizane.

Prodavačice na pulskom merkatu također posežu za prstom i jezikom kad treba odvojiti slijepljene krajeve najlonskih vrećica u koje će umetnuti verduru. Nakon što se čovjek ispraksira u oblizivanju, ono preraste u naviku. Ima piljarica koje obližu prst prije nego što dohvate kelj, karfiol, i onda još jednom dok pokušavaju odlijepiti vrećicu.

U jednoj pulskoj radnji odlučili su doskočiti toj nelijepoj navici.

"Zabranjeno je skidati maske i lizati prste u svrhu odvajanja listova papira jedne od drugih. Napominjemo da vam ni u kom slučaju nećemo izvršiti uslugu ukoliko to budete napravili", obavještavaju se stranke odmah na ulazu.

Mušterije u toj radnji ne samo da vole lizati prste, nego pritom ispuhuju i nos. Zato ih za pultom, odmah ispred slinavog organa njuha, dočekuje obavijest "Zabranjeno je skidanje maski i ispuhivanje nosa u prostoru fotokopiraonice".

Sve te zabranjene radnje nisu nezgodne samo u vrijeme korone, nego i inače. Lizanje prstiju zato treba prepustiti nekoj drugoj svrsi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater