PIŠE VANESA BEGIĆ

Zaboravljeni prostor na Verudi

(D. ŠTIFANIĆ)

(D. ŠTIFANIĆ)


Tko bi rekao da ćemo pisanjem o nekadašnjem djelovanju dijela glazbene škole na Verudi, odnosno, preciznije, u naselju Velog Jože, izazvati masu reakcija. Naime, prije otprilike mjesec dana, pišući o nekim pulskim posebnostima, kao kuriozitet naveli smo činjenicu da je na Verudi, u Galijotskoj ulici, u prizemlju velike zgrade djelovala podružnica pulske glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, i to prvenstveno sekcija za harmoniku, budući da su taj prostor i harmonikaše naslijedili od OKUD-a Istra.

Taj je prostor bio u funkciji od prve polovine sedamdesetih pa sve do kraja osamdesetih godina, a poslije više nije bio u odgojno-obrazovnoj funkciji. Budući da mnogi nisu znali za postojanje tog prostora, više njih je pomislilo da bi, makar ne znajući u čijem je vlasništvu, bio idealan za održavanje nekih dječjih aktivnosti.

- Sada, kada se za duže vrijeme bude zatvorio bivši Pionirski dom, mogli bi tamo preseliti koju sekciju. Bolje tamo nego u Rojc, koji nije primjeren za malu djecu, preveliki su hodnici, pa ti WC-i, sigurno se taj prostor da srediti ako je već imao odgojnu funkciju. Napravite Vi nešto da se to sredi, kazala nam je jedna majka koja nas je nazvala nakon objave članka. Uslijedilo je još nekoliko poziva, među kojima i jedan voditeljice jedne od aktivnosti.

Budući da je prošlo toliko godina, da je to zatvoreno, a da koga god smo pitali nije znao tko je vlasnik prostora, i dalje nema nekih konkretnih podataka o funkciji i namjeni. No, pošto je Pula prijatelj djece, i pošto će najmlađi uskoro, zbog dugotrajne obnove ostati bez Dječjeg kreativnog centra, bivšeg Pionirskog doma, tko zna, možda se dogodi nešto pozitivno i sa zaboravljenim prostorom na Verudi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini