PIŠE CHIARA BILIĆ

Za odgovor je potrebno dvoje

(N. LAZAREVIĆ)

(N. LAZAREVIĆ)


Dalibor Suljević, za one koji nisu upućeni, direktor je gradskog trgovačkog društva Luka Pula. Na toj je poziciji već dugih 13 godina. Čovjek bi pomislio da je upućen u rad tvrtke na čijem je hijerarhijskom tronu. Možda i jest, ali se time ne želi hvaliti, nego svu slavu želi prepustiti Gradu. Suljević je, može se i tako protumačiti, samo veoma skroman čovjek. Ili je, pak, tako bi zasigurno insinuirali zli jezici, lijen, da ne kažemo nešto još gore.

Kako drugačije objasniti da Suljević ne odgovara na upite poslane direktno na njegovu službenu e-mail adresu. On te upite prosljeđuje Gradu, točnije pročelniku Ureda Grada Aleksandru Matiću. Njih dvojica na pitanja odgovaraju zajedničkim snagama te ih, da netko od njih ne bi ostao bez zasluga za taj težak posao, skupa i potpisuju. Matić je dobio lijevu stranu ekrana, a Suljević desnu. Taj zajednički odgovor, osim što je sam po sebi tragikomičan, ujedno je i svojevrstan presedan. Nikad direktorima gradskih poduzeća na novinarske upite nisu odgovarali gradski službenici, niti su se pročelnici potpisivali njima uz bok. To nije slučajno. Podrazumijeva se, naime, da onaj tko vodi firmu o njoj zna najviše. Takav bi vam stručnjak, direktor, valjda usred noći kao iz šuba znao odgovoriti na pitanja koja se tiču njegovog poslovnog svijeta.

No, Suljević, koji je nekad bio i voditelj financija u Uljanik Strojogradnji, očigledno nije na tom nivou. Ili mu, mogli bismo opet nagađati, ne daju da bude. Suljević u tom zajedničkom odgovoru čak ni otprilike ne naslućuje koliko će ga koštati projekt izgradnje ribarske luke u Štinjanu koji mu je Grad dodijelio. Kao da stvar sama po sebi već ne prelazi granice dobrog ukusa, Suljević u tom zajedničkom odgovoru tepa Gradu kao malom djetetu te ističe njegov značajan doprinos projektu ribarske luke.

Možda Suljević niti nema što pretjerano znati o Luci Pula jer se tamo ništa niti ne događa. Jedino što na njihovoj stranici izgleda impozantno kao što zvuči i samo ime tog trgovačkog društva je menza. Možda bi o tome Suljević znao štogod reći bez pomoći Grada.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum