PIŠE ZVJEZDAN STRAHINJA

Veseli vrtlar pomaže damama u nevolji

Ilustracija (Pixabay.com)

Ilustracija (Pixabay.com)


Veseli vrtlar nudi usluge uređenja zelenih površina, košnje trave i sadnje biljaka, krčenje zapuštenih površina, montaže ograda, održavanje okućnica i čišćenje prostorija, a novo u ponudi mu je i ekološko uređenje.

Takav je oglas s fotografijom majstora osvanuo ovih dana na autobusnim stanicama u Puli. Oglas je sasvim originalan pa je i Veseli vrtlar razveselio mnoge - pod uvjetom da nije plod nečije šale ili podvale. Veseli vrtlar nudi i popust ženama jer: "Volim pomagati damama u nevolji." Rečenicu je ukrasio smajlićem!

Nije on samo vrtlar (za što i sam priznaje da je početnik, ali svakodnevno napreduje), nego posjeduje i medicinsko obrazovanje, pa poručuje: "Možemo se dogovoriti i oko nekakve masaže ako ste stradali dok ste radili nešto u vrtu." Nekom šporkačonu sve bi ovo moglo zvučati kao početak jeftine erotske komedije iz 1970-ih.

No, ako su dečko s fotografije i oglas iole ozbiljni, onda su, bez obzira na nečije šporke misli, sve to tražene i potrebne usluge.

Nemojmo se lagati, pun je grad i okolica usamljenih žena koje trebaju radnu snagu u kući. Puno je i muških koji ne znaju, ne mogu ili ne stignu pokositi travu. U spas stiže Veseli vrtlar!

Svaki grad treba majstore opće prakse koji će nadomjestiti muževe starog kova vještih s alatom. Pričaju ljudi da su u Puli jako traženi, na primjer, vrijedni i pravi vodoinstalateri koji će obaviti sve one sitne popravke po kućama, odštopati odvode ili okončati višemjesečno puštanje špine.

Ali nema ih ni za lijek - raspršili su se po gradilištima na pozive investitora, ne žele se zamarati popravcima za sitne novce.

Jedan je mislilac aktualnu situaciju opisao riječima: "Svi bi u pjevače, svi bi u nogometaše, a nema tko tranzistor popraviti". Budućnost, dakle, pripada onima koji su spremni i sposobni kositi tuđu travu, stezati nečiji ventil ili mijenjati gumice po kućama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum