PIŠE VANESA BEGIĆ

Una ciudad hermosa


"Pula es una ciudad tan hermosa, uno de los lugares mas hermosos en los que hemos estado", veli par Južnoamerikanaca u srednjim, najboljim godinama dok izlazi iz jednog od malih pulskih poštanskih ureda gdje su, kako su nam rekli, tražili razglednice Pule.

Prisjetivši se španjolskog "u tragovima", što se tiče govora, dok s razumijevanjem nemam problema, krenusmo tako razgovarati malo o Puli. Vele da su na proputovanju Europom, a da su za Pulu saznali iz jednog turističkog vodiča, dok su listali koje će ljepote Hrvatske posjetiti. Pula im se, vele, učinila - taman po mjeri, ni prevelika niti premala, puna zanimljive povijesti, a čitali su i o dobroj hrani. Tu su, na sreću prije ponovne kiše, ostali tek nepuna dva dana, ali su rekli, bilo iz kurtoazije ili ne, da je to posebno lijep grad, pitoreskan i da se vidi da je tu bila bogata povijest. Vele da su si sve sami organizirali, a da im, premda su dosta proputovali, veliki gradovi nisu toliko praktični jer se svugdje dosta čeka. Tu su se iznenadili i time što od centra mogu relativno brzo stići do plaža, te činjenicom da su spomenici kulture relativno blizu jedan drugome, da ne treba toliko prohodati po gradu.

Kratki razgovor su zaključili rekavši da smo sretni mi koji živimo ovdje, jer je grad taman po mjeri. Primijetili su i da su tu turisti, a taj dan je po središtu grada bilo dosta grupa, najviše s njemačkog i talijanskog govornog područja, ili iz nekog drugog kraja koji govore engleski, a najmanje da ih priča španjolski.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom