PIŠE Borka PETROVIĆ

Uljanik mora pasti - dvaput!

(Snimila Borka Petrović)

(Snimila Borka Petrović)


Među brojnim predizbornim plakatima, polijepljenima diljem Pule, ističe se jedan drugačije tematike. Na njemu se ništa ne obećava, već potpuno suprotno, propituje. Na plakatu postavljenom na zidu Kluba Uljanik njegovi se zakupci pitaju "Kako Grad Pula misli pomoći onim pulskim ugostiteljima kojima je u zadnju godinu rad zabranjen 11 mjeseci?!"

Iz istog je razloga na stranicama ovog kluba nedavno osvanulo poduže pismo u kojem svoje posjetitelje, ali i sve Puljane koji su odrasli uz Klub Uljanik, upozoravaju na brojne nelogičnosti koje će im doći glave. Tako navode da im je početkom ožujka prošle godine, zbog epidemije Covida-19, zabranjen rad. Bili su tada jedini zatvoreni klub u Hrvatskoj. Krajem lipnja i početkom srpnja odradili su tek desetak radnih noći i onda im je ponovno nametnuta zabrana rada. Iako su kafići i beach barovi tada neometano radili sve do noćnih sati, iako imaju veliku terasu.

Vidjevši da drugi neometano rade (sjetimo se samo derneka na Korzu zbog kojih su se stanari često bunili), zatražili su, kako navode, pomoć Grada Pule, ali nisu dobili nikakav odgovor. Sve vrijeme svoje komunalne obveze prema Gradu, ističu, uredno podmiruju pa se fiksni troškovi samo gomilaju. Stoga su pomoć zatražili ponovno, ali odgovora ni dalje nema…

Bi li klub sa skoro 60-godišnjom tradicijom, koji do danas barem donekle održava urbani identitet Pule, morao imati podršku lokalne zajednice, pitaju se njegovi dugogodišnji zakupci. A isto bi se mogli zapitati i svi mi. Jer, ugasi li se Rock klub Uljanik, pitanje je što će ovdje niknuti, da ne govorimo o tome da ćemo mladima ostaviti samo prostore u kojima se slušaju cajke. Treba li Uljanik dvaput pasti? Po svemu sudeći, izgleda da mora.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater