PIŠE Borka PETROVIĆ

Ukinite vijećnička pitanja!

(Dejan ŠTIFANIĆ)

(Dejan ŠTIFANIĆ)


Posljednja sjednica Gradskog vijeća Grada Pule održana je, nakon četiri virtualne, u prostorima Komunalne palače. Prenosila se uživo, a kasnije i na lokalnoj TV Novi. Nakon što su strpljivo čekali da nešto priupitaju - jer točke pod nazivom "Vijećnička pitanja" ili takozvani Aktualni sat od veljače nije bilo - oporbene je vijećnike dočekao šok. Uspjeli su postaviti tek jedno jedino pitanje.

Vremena je bilo samo za one iz pozicije čija su pitanja unaprijed naručena kako bi se pohvalile gradske aktivnosti. Pa su se tako IDS-ovi vijećnici gotovo retorički upitali kako su se uređivale plaže, tražili komentare na uspješnu digitalizaciju Grada Pule, oko priprema za pulski filmski festivala ili nagrade gradskim bazenima za signalizaciju i vizualni identitet… Odgovori, naravno, "rože i fjori".

To je iznerviralo SDP-ova vijećnika Igora Belasa koji je imao primjedbu upravo na vijećnička pitanja te iz klupa zavapio kolegama iz pozicije: "Postavite i neko konkretno pitanje, a ne samo ona na koja se odgovori već znaju i koja rade na PR-u Grada, pitanja o kojima smo već sve čuli i pročitali po nekoliko puta."

- Nama ljudi prilaze i traže odgovore. Mi ne možemo dobiti priliku kako bismo ta pitanja postavili. Ja već treću sjednicu ne mogu doći na red. Ne želim slušati PR kolega o stvarima o kojima sve već znamo, ljutio se Belas zaključivši da se ovako koncipirana pitanja mogu i ukinuti, a s njime su se složili i drugi kolege iz opozicije, poput Petra Ćurića koji je zatražio da se vrijeme za postavljanje pitanja barem malo produži da bi i drugi dobili priliku. No, to im nije udovoljeno. Što su htjeli pitati, možda ćemo saznati na idućoj gradskoj sjednici. Ukoliko dođu na red.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater