PIŠE BORKA PETROVIĆ

Ubijanje Tomislavca

Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)

Ilustracija (D. ŠTIFANIĆ)


Nije se rodio 'ko je narodu ugodio. Tako bi se mogla zvati ova gradska štorija, kada naslov ne bi bio malčice predugačak. Naslov "Ubijanje Tomislavca" odnosi se na reakcije dijela Verudeža koji su ostali neugodno iznenađeni činjenicom da se klizalište s Verude, od milja zvano "Tomislavac", ove godine seli u centar grada.

Zaboravilo se pritom, valjda, lanjske primjedbe dijela Puljana da bi bilo bolje kada bi sve bilo u centru grada koji je u zimskim mjesecima, unatoč "Prosincu u Puli", sablasno prazan. Kućice na Giardinima nisu očito izazvale dovoljno interesa i uspjele uspavane građane maknuti s tipkovnica i prizvati u središte grada.

I ponovo se, kako to inače biva, Puljani dijele u dva tabora - prvi bi voljeli da se gušt adventa osjeti i na Verudi, drugi smatraju da je potez gradske vlasti da sva događanja okupi u centru grada hvalevrijedan. No, većina zamjerki ide u sasvim drugom smjeru - centar grada na 40-ak dana postaje pješačka zona u trenutku kada se pola grada kopa, a sada će za sav promet zatvoriti još i Giardine, Laginjinu i Zagrebačku, dok Zadarska ulica, od križanja s Istarskom do križanja s Dobrichevom postaje jednosmjerna.

Je li zatvaranje grada u prosincu, samo radi radosti klizanja, bila dobra ideja, pokazat će se ubrzo, no vrlo je vjerojatno da ćemo svjedočiti prometnom krkljancu kakvoga odavno nismo vidjeli. Jer, besplatan parking priziva ljude u grad, no do njega se teško može proći. O autobusima neću niti govoriti. Barem ne još.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum