PIŠE ZVJEZDAN STRAHINJA

U palači na distanci, u kafiću bliski

(Milivoj MIJOŠEK)

(Milivoj MIJOŠEK)


Vijećnik Radenko Ognjenović zaželio se sjednica Gradskog vijeća Pule kako su se odvijale prije epidemije koronoavirusa, a ne više "on line" i telekonferencijskih. Smeta mu što su se vijećnici, gradonačelnik i njegovi zamjenici u srijedu nalazili u gradskoj vijećnici, direktori gradskih poduzeća u drugoj prostoriji, ravnatelji javnih ustanova u trećoj, a mediji u četvrtoj. Kao da je time dinamičan dnevni red izgubio išta na atraktivnosti?!

Ognjenoviću, koji iz opozicijske klupe predsjedniku Vijeća Tizianu Sošiću nije iznio dovoljno jak argument zašto bi svi trebali biti na okupu i nije ga uspio uvjeriti da je sjednicu trebao sazvati u nekoj većoj dvorani, gdje bi se svi gledali u oči, ali na distanci - kao da nedostaje bliskosti koja se i inače osjeti među gradskim djelatnicima i dužnosnicima, novinarima, vijećnicima… Bez obzira na stranačke boje.

A da je znao da je pred sjednicu na ulazu u palaču naš fotograf Štif snimio neke koji kure i više od 37 stupnjeva Celzija, možda bi ga i minula želja za kontaktom. U redu, nije to ništa što sugerira da je čovjek epidemiološki opasan, ali granica za alarm je 37,2 stupnja, a portir je priručnim mjeračem s jednog čela izmjerio čak 37,1 stupanj Celzija!

Ne, nema potrebe da se žurimo. Držimo se mi distance, čak i ako direktori poduzeća i ravnatelji ustanova moraju trčati stubištem palače da bi vijećnicima odgovarali na pitanja. Sve to vrijedi nekog truda: uostalom, jučer je Stožer izvijestio o dvoje novozaraženih u Istri, prvima od travnja!

A kome je bilo stalo do fizičke bliskosti na Forumu, mogao se nakon sjednice priključiti gradskim dužnosnicima i djelatnicima okupljenima u kafiću, gdje su ionako nadoknađivali sate razdvojenosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater