PIŠE VANESA BEGIĆ

Tumaranje kvartom je zakon

Ilustracija (Manuel ANGELINI)

Ilustracija (Manuel ANGELINI)


Postoji li u Puli omiljeno mjesto za onu nešto veću djecu, recimo osnovce viših razreda i mlađe srednjoškolce? Mnogi će reći da je njima omiljeno mjesto - bilo gdje, glavno da imaju pametni telefon ili tablet i nema problema, radosti neće nedostajati. Razgovarajući malo s djecom te dobi, zbilja se otkriva da ne postoji neko mjesto gdje posebno vole ići.

Istina, svaki kvart ima svoje specifičnosti, neki vele da im je kvartovska šumica zakon, a drugi da je bolje ipak biti kući ispred kakvog izuma tehnologije trećeg, četvrtog ili kojeg već tisućljeća.

Lungomare je donekle "in" za tu dobnu skupinu, više ga preferiraju oni malčice stariji, koji vole i pulske parkove i parkirališta, pa makar i one kod benzinskih crpki ili trgovačkih centara, za koju ćakulu, u pomanjkanju nekog konkretnog mjesta za izlazak.

Vole otići i do kina, a posebice je trendy zadnjih godina za starije pulske osnovce i srednjoškolce otići na palačinke. Što deblje, napunjene svime što postoji i podijeliti ih među sobom. Ili pak pojesti sam. To se odnosi pretežito na cure. I onda hodati kvartom, da linija bude fit.

Pojedini su klinci kazali da su u ove dane dužeg štrajka bolje upoznali svoj grad, tumarali amo-tamo pulskim ulicama, da im se dopao mandrač, željeznički kolodvor, ali i zvjezdarnica na Monte Zaru. Izvana, doduše.

Turistički im kvartovi nisu uglavnom bili toliko zanimljivi. Niti Giardini prije početka adventskog slavlja. Tumaranje kvartom je zakon, kažu. I povjerovat ćemo im.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of