PIŠE BORKA PETROVIĆ

Trošak Grada nije gradski, već naš!

(Arhiva)

(Arhiva)


Uzurpirano gradsko zemljište i bunker na Punti već se čistio, a sudeći prema modusu operandi mnogih institucija - da se nešto rješava tek nakon što izađe u medijima - počistit će se uskoro ponovno. Kako vele iz Grada Pule: na trošak Grada.

No, ono što se zaboravlja kada se govori o "gradskim troškovima" jest da Grad nema svojih privatnih prihoda i troškova. Sve su to prihodi i troškovi poreznih obveznika, građana ovog grada, moji i vaši šoldi. I zato me "peče" kada se s tim novcem postupa neracionalno.

Zato me brine što nadležne gradske službe svih ovih godina, a govorimo o dugih 12 godina, nisu poduzele dostatne radnje da vrate u posjed svoju nekretninu na Punti o kojoj već nekoliko puta pišem. Posebice kada, uslijed neovlaštenog zauzimanja, to ugrožava mir i spokoj stanara u neposrednoj blizini, a nelegalni stanari krše nebrojene propise. Krše tako odluku o komunalnom redu kojom se zabranjuje nelegalno zauzimanje javnih površina, kao i onu o neovlaštenom odlaganju otpada. Krše i Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira jer remete normalan život drugih građana, a vjerojatno i koji propis o zaštiti od požara.

Da su komunalci svaki mjesec ovdje naplatili samo po jednu kaznu, možda bi se problem riješio puno ranije. Ovako, umjesto da se krene s rješavanjem uzroka problema, ponovno se zavlači ruka u "naš džep" i bavi se saniranjem posljedica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of