PIŠE BORKA PETROVIĆ

Tko to razbija po Verudi?

Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Tko to razbija po Verudi? Pitanje je to koje se postavilo u jednoj Facebook grupi koja okuplja pulske mame i u kojoj se jedna od članica požalila da su stanare, jutro nakon subotnjeg vikenda, dočekali razbijeni retrovizori na parkiranim automobilima.

Pošteđen nije ostao ni njezin auto. Iako je ona navela kako u 40 godina, koliko ovdje živi, nije doživjela slične neugodnosti, druge su se odmah požalile da ovo nije prvi puta i da se slični incidenti po ulicama ovoga kvarta često ponavljaju.

- Prije nekoliko dana, samo par metara dalje, usred bijela dana, isti rad. Zna se tko je i nitko mu ništa ne može, napisala je jedna Puljanka, dodajući da se radi o čovjeku koji je otprije poznat policiji te da mnogi koji ostanu bez retrovizora više niti ne prijavljuju slučajeve već samo rezignirano odu na otpad potražiti nove. Svi sve znaju, veli, ali kada dođe policija, svi šute.

Druge su pak komentirale da se ipak možda radi o obijesti mladeži koja se subotom vraća kući pješke iz izlazaka, a neki kako je moguće da se radi o susjedima nezadovoljnima parkiranjem pred njihovih kućama. Tko kod bio kriv, očito je da Veruda ima problem s huliganima.

Problem, nažalost, nije izoliran samo na ovaj kvart, jer se incidenti ponavljaju po svim mjesnim odborima. Najčešće je na meti vandala oprema po parkovima.

Stradavaju tako, ni krive ni dužne, klackalice, ljuljačke, koševi za smeće, otuđuju se i razbijaju klupe, čupa bilje. Za "loših" noći, eto, stradaju i retrovizori. I dok u prvom slučaju huligani oštećuju imovinu svih nas, poreznih obveznika, u drugom je slučaju na meti privatno vlasništvo pa saniranje štete ide iz privatnih džepova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum