PIŠE CHIARA BILIĆ

Tematska sjednica malo morgen!

(Danilo MEMEDOVIĆ)

(Danilo MEMEDOVIĆ)


"Evo, opet nisu došli!", reći će netko, najvjerojatnije gradonačelnik Boris Miletić, uskoro, već sljedeće srijede, na dan kada je zakazana tematska sjednica pulskog Gradskog vijeća o brodogradilištu Uljanik. I zaista, malo je vjerojatno da Vlada, točnije premijer i ministri samo čekaju da Grad Pula, iznebuha, sazove druženje u ovim ljetnim mjesecima. Ne. Oni se neće pojaviti. Ako netko i dođe, to zasigurno neće biti puni sastav. Malo morgen! Sjednice Vlade znaju se tjednima unaprijed, raspored je definiran do u tanane. Poziv se u Zagreb trebao uputiti puno prije.

I u Gradu to jako dobro znaju. Bili su toga svjesni, to im je, napose, posao. I kada su sazivali prvu tematsku sjednicu o Uljaniku, sjećate se, u rujnu prošle godine, pojavio se tada samo pomoćnik ministra gospodarstva. Ništa se plodonosno nije izrodilo iz te trosatne rasprave. Lažem. Nešto ipak jest. Deklaracija o Uljaniku. A iz tog se komada papira nije izrodilo ništa.

No, vratimo se na početak. Zašto tada, lani, Grad nije sazvao tematsku sjednicu dva dana kasnije, na dan kada je Vlada zasjedala u Puli? Možemo samo nagađati. No, razlog je vrlo vjerojatno identičan kao i ovome danas. Ne bih ovdje voljela griješiti dušu, ali čini se da je jedina svrha ove, kao i one prošlogodišnje tematske sjednice, politiziranje. Ništa više od toga. Jer ne daj bože (puj, puj, puj) da svijetlo dana ugleda još jedna deklaracija. To bi doista bilo poražavajuće. Pametnom, kažu, jednom dosta.

Začudo, ima ovdje i jedna zaista dobra, da tako kažem, fora. Prije točno tjedan dana pulski je SDP pozvao Miletića da, prije održavanja stečajnih ročišta za Uljanik u rujnu, pozove Vladu u Pulu. I, vidi vraga, ovaj je poslušao, ispunio je sva moguća očekivanja. Preuzet će vrlo vjerojatno i sve zasluge za trud i tako maštovitu dosjetku kao što je tematska sjednica, ali to ionako nije bitno. Ovdje se ne radi o skupljanju političkih poena, nipošto, ne bi to nikome palo napamet, niti vladajućem IDS-u, niti oporbenom SDP-u. Nije to njihov stil. Možda tome pribjegne tek pomoćnik ministra, ako ga iz Vlade još jednom pošalju u izvidnicu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater