PIŠE VANESA BEGIĆ

Superjunaci

Ilustracija (Pixabay.com)

Ilustracija (Pixabay.com)


Teška su vremena, možda je ovo jedan od rijetkih trenutaka kada su podjednako teška vremena i za one koji rade i za one koji ne rade. Teško je onima koji rade i nemaju sigurnu budućnost, koja je u "rukama" koronavirusa. Teško je onima koji se mole da sve to prođe do turističke sezone, da apartmani, a i novčanici opet budu puni. Nezaposlenima je još teže nego što je bilo jer posla tek sada nema na vidiku.

Dakako da poštovanje i divljenje zaslužuju svi medicinski radnici, kako kod nas, tako i u svijetu. Superjunaci. Kada sve to završi, oni bi zaslužili feštu kao što su je imali Vatreni prije skoro dvije godine, nakon svjetskog srebra. Svaka čast i svim djelatnicima i djelatnicama u trgovinama, u pošti, banci, u ljekarnama, poštarima, dostavljačima hrane, djelatnicima na benzinskim stanicama, u naplatnim kućicama, svim onim policajcima, vatrogascima, čuvarima i zaštitarima koji rade u ovim teškim uvjetima.

Ne treba zaboraviti ni na dežurne električare i majstore ostalih profila, one koji rade na odvozu smeća i čistačice po poslovnim i stambenim zgradama, koji zaslužuju poseban aplauz. Čistiti u ovim trenucima, kada je koronavirus svugdje oko nas, nije nimalo lako. I dakako, aplauzi svima koji svakodnevno rade s ljudima, a time su suočeni i s većom mogućnošću "kontakta" s koronavirusom. Poštovanje i svim picajolima i drugima koji pripremaju hranu za dostavu.

Kada će to završiti - nitko ne zna, hoćemo li tada "slaviti" 1. maj, Dan državnosti, najtopliji dan u godini, berbu grožđa, prvi snijeg ili Božić. Samo da to završi čim prije. Naravno, neće to biti preko noći i neće prvog dana odmah biti utakmica, koncerata, plesnjaka i fešta, ali sada smo, možda prvi put, svi zajedno u takvoj situaciji da ćemo se radovati i najmanjem pomaku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater