PIŠE LARA BAGAR

Stranac na vlastitoj plaži

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Zanimljiva scena. Prije dva dana srelo se par Puljanki na Punta Christu u Štinjanu. Parkirale se u blizini štinjanske utvrde i krenule na more.

Jedne su poželjele, nakon što su pripremile apartman za turiste, bućnuti se u more i otići na plažu daleko od onih kojima su pripremile apartman. Druge su na odmoru htjele biti daleko od gužve i zaželjele se lijepih plaža, a nekako im se nije dalo voziti do Kamenjaka a iz principa ne žele ni platiti 80 kuna, ili otići na Galebove stijene koje su postale mravinjak.

Parkirale se u blizini štinjanske utvrde i krenule na more. Jedan puteljak, drugi puteljak, treći puteljak… Pravi labirint puteljaka. Ova "apartmanska", koja je na plažu svoje mladosti krenula nakon 30 godina, čudila se silnim puteljcima, koje su napravili organizatori festivala Outlook i Dimension i koji su olakšali puteve do mora. Te je festivale pohodio njezin sin unazad nekoliko godina. Ona je na tom mjestu brala šparuge, a ovdje na plaži bila prije tri desetljeća kada tu nije bilo ničega, već jedna staza koju su znali samo lokalci.

I tako zbunjene završile su na plaži do koje se nekada moglo doći samo morskim putem. Željele su se dočepati one od prije 30 godina i nakon podosta stranaca konačno nalete na poznata lica po drugi put - poznanice Puljanke, one na godišnjem, koje se isto poput njih gube u potrazi za pravim putem.

Smiju se putešestvijama i toj nemogućoj misiji dolaska do plaže. Zbunjene, upitaju prvi par koji je naišao (imaju pune ruke i još mokru kosu s mora). A oni na tečnom engleskom s njemačkim naglaskom im lijepo, detaljno objasne kako stići do željene plaže. Tko je tu stranac na vlastitoj plaži?

To je to. Moderni turist zna sve? Ako i ne zna, ima aplikaciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of