PIŠE MIRJANA VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ

Strah od turista i sezonskih rupa

Ilustracija (Neven LAZAREVIĆ)

Ilustracija (Neven LAZAREVIĆ)


Mladi pakistanski liječnik, odrastao u Americi, odnedavno radi na hitnom traktu pulske Opće bolnice. Malo je umoran jer posla je puno, ali to je i želio, ispripovijedao je našoj novinarki. Odlično surađuje s kolegama, najvažnije mu je steći iskustvo i usavršiti hrvatski jezik.

"Posla ima, a kažu da će ga u sezoni biti još više. Toga se ne bojim. Čuo sam da je Pula ljeti drugi grad. To za nas liječnike na hitnom prijemu znači puno više posla", kazao je našoj novinarki, nadajući se da će ipak nešto imati od ljeta s obzirom na ludnicu koja tad vlada na hitnom prijemu.

Dok u bolnici, u kojoj vape za medicinskim kadrom, strepe od sezone i navale turista, s druge strane, u jeku histerije oko koronavirusa, vlada strah od sezonskih rupa.

Ništa, naime, ne može desetkovati sezonu kao što to može vijest o virusu, ratu, naftnoj mrlji. Ovih dana otkazana je i berlinska turistička burza. Mali iznajmljivači su pomalo zabrinuti, a stručnjak za turizam Veljko Ostojić poručuje da bismo mogli imati "gotovo normalnu glavnu sezonu i posezonu". Ako situacija ne eskalira, dakako.

A sve vodi smirivanju situacije, jer kako s proljećem i toplijim vremenom odlazi virus obične gripe, tako bi trebao nestati i koronavirus. Koji, opet, ne nanosi više štete od obične gripe. Što je, na koncu, dobro za iznajmljivače i hotelijere, a loše za preopterećene liječnike. Koji će, izgleda, i ovog ljeta padati s nogu od posla.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini